postup:
Nejdříve upečeme košíčky (malé formičky), další den natřeme povidly, zarovnáme ořechovou nádivkou a další den se zdobí krémem, máčet v čokoládě můžete ještě týž den. Hlavně můžete cukroví zamrazit a schovat na později, i když to určitě neuděláte.
Nejdříve těsto na košíčky – smícháme všechny ingredience na těsto, zpracujeme a plníme malé formičky košíčků. Pečeme na 175 st. dozlatova.
Upečené a vychladlé košíčky potřeme rybízovou marmeládou a navršíme smíchané ořechy s cukrem, vanil. cukr a rumem.
Na čoko krém ušleháme vejce spolu s cukry nad párou do zhoustnutí. Necháme vychladnout a potom zašleháme máslo a kakao. Abyste měli jistotu, že v krému nebudou hrudky, doporučuji tento postup – změklé máslo vyšleháme s 1-2 lžícemi vychladlého vaječného krému a potom všľahávame po lžičkách zbytek krému spolu s kakaem a žádné hrudky nebudou. Krémem zdobíme košíčky a ztuhlé z chladničky máčíme v čokoládové polevě (rozpuštěná čokoláda s tukem).
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Minibazar