Jak udělat baskický cheesecake?

Do velké mísy dejte smetanový sýr a sýr mascarpone. Promícháme, přidáme cukr a nastrouháme. Za stálého míchání přidáme vejce, cukr s vanilkou, mouku a sůl a nakonec přidáme smetanu. Vznikne docela řídká tvarohová hmota. Nalijeme do kulaté formy vyložené pečicím papírem. Troubu předehřejte na 230 stupňů Celsia (bez horkovzduchu), vložte do ní těsto a pečte 40 minut, během této doby by mělo dobře nakynout. Těsto necháme vychladnout a poté dáme alespoň na 6 hodin do lednice.

Těsto se může hned po upečení zdát sypké, až nedopečené, i když na povrchu bude pěkně karamelizované. Teprve po pár hodinách v lednici dosáhne uvnitř požadované konzistence. Zůstane krémové a jemné, jako použitý sýr.

Zdroj:msn.com