postup:

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3mm a pomocí nože rozkrájíme na cca 15 stejně širokých pásů. Kovové formičky na trubičky namastíme olejem a navíjíme pásky cesta tak, aby se částečně překrývaly. Takto navinuté formičky naskládáme na plech, který jsme si vystlalo pečícím papírem. Natřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme při teplotě 200 ° C do zlatohněda. Po upečení necháme trubičky trošku vychladnout a až tak jejich stáhneme z formiček.

Na letní krém jen smícháme jemný tvaroh s ušlehanou šlehačkou a osladíme podle chuti. Pokud je tvaroh příliš řídký, můžeme použít i ztužovač za studena.

V misce vhodné na páru si nejprve zašleháme bílky a postupně přidám cukr . Potom bílky šlehat nad párou šlehačem a zahřát na 50 ° C. Misku vzít z páry a směs šlehat na nejmenším stupni do vychlazení. Pak postupně přidávat měkké máslo a dobré vyšlehat. Do vyšlehaného krému můžete přidat esenci nebo rozpuštěnou čokoládu.

Trubičky jednoduchou naplníme pomocí cukrářského sáčku a já zvyknu polovinu posypat cukrem a polovinu namočit do roztáté čokolády.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk