Postup:

Oloupejte si brambory, i cibuli.

Brambory nakrájejte na malé kostičky a zalijeme vodou.

Cibulku si nakrájejte na drobno a osmažte na vepřovém sádle do sklovita.

Přidejte škvarky a smíchejte s cibulkou.

Brambory sceďte a pomelte mlýnkem na maso.

Přidejte k nim cibuli s škvarky.

Osolte, opepřete, přidejte česnek a krupici.

Vše dobře promíchejte a můžete začít plnit.

Pokud nemáte stroj na plnění, postačí vám také plastová láhev.

Použijte 1,5 litrovou láhev a hrdlo odřízněte o délce 7-8 cm.

Na té straně, kde se láhev uzavírá víkem připevněte potravinářskou nití střevo, z druhé strany začněte plnit bramborovou nádivkou.

Naplněnou klobásku uvažte a položte na plech vystlaný pečícím papírem.

Potřete rostlinným olejem a sójovou omáčkou a nechte asi 10 minut stát.

Připravené klobásky pečte v troubě při teplotě 180 stupňů asi 40-50 minut.

Aby vám střívka nepraskla, je třeba je asi 2-3 krát propíchnout tenkou jehlou v intervalu cca 10 minut.

Zdroj: tipichnyjkulinar.com