Postup:
Oloupejte si brambory, i cibuli.
Brambory nakrájejte na malé kostičky a zalijeme vodou.
Cibulku si nakrájejte na drobno a osmažte na vepřovém sádle do sklovita.
Přidejte škvarky a smíchejte s cibulkou.
Brambory sceďte a pomelte mlýnkem na maso.
Přidejte k nim cibuli s škvarky.
Osolte, opepřete, přidejte česnek a krupici.
Vše dobře promíchejte a můžete začít plnit.
Pokud nemáte stroj na plnění, postačí vám také plastová láhev.
Použijte 1,5 litrovou láhev a hrdlo odřízněte o délce 7-8 cm.
Na té straně, kde se láhev uzavírá víkem připevněte potravinářskou nití střevo, z druhé strany začněte plnit bramborovou nádivkou.
Naplněnou klobásku uvažte a položte na plech vystlaný pečícím papírem.
Potřete rostlinným olejem a sójovou omáčkou a nechte asi 10 minut stát.
Připravené klobásky pečte v troubě při teplotě 180 stupňů asi 40-50 minut.
Aby vám střívka nepraskla, je třeba je asi 2-3 krát propíchnout tenkou jehlou v intervalu cca 10 minut.
Zdroj: tipichnyjkulinar.com