Co byste měli jíst, abyste svému tělu pomohli bojovat s otoky?

Místo soli by naše strava měla být bohatá na produkty, které přirozeně podporují vylučování přebytečné vody z těla. Zde jsou nějaké příklady:

  1. Ovoce : Meloun, jahody a pomeranče jsou skvělými zdroji draslíku, který pomáhá regulovat hladinu sodíku v těle. Jejich vysoký obsah vody také přispívá k hydrataci a pročištění organismu.
  2. Zelenina : Chřest, celer a okurky jsou jen některé ze zeleniny, které mohou pomoci snížit zadržování vody. Jsou bohaté na živiny a mají diuretické vlastnosti.
  3. Bylinné nálevy : Nálev z kopřivy, máty nebo meduňky jsou přirozené a snadno dostupné způsoby, jak podpořit tělo při odstraňování přebytečných tekutin. Pravidelné pití bylinných čajů může poskytnout úlevu a zlepšit vaši celkovou pohodu.
  4. Proteiny : Zahrnutí zdravých zdrojů bílkovin do vaší stravy, jako jsou ryby, libové maso a luštěniny, nejen pomáhá budovat svalovou hmotu, ale také pomáhá regulovat tekutiny v těle.

Omezení soli a zavedení produktů bohatých na draslík, bílkoviny a zdravé nápoje do vaší stravy jsou klíčové kroky ke snížení otoků. Pravidelné dodržování těchto jednoduchých pravidel může výrazně zlepšit kvalitu vašeho života a pomoci vám zůstat déle zdraví.