Aloe

 
Rostlina se velmi snadno udržuje. Aloe vera vylučuje v noci kyslík, což nám může pomoci bojovat proti nespavosti a zlepšit celkovou kvalitu spánku.

Levandule

Jedná se o jednu z nejznámějších rostlin ke snížení úrovně úzkosti a stresu. Výzkum také ukázal, že zpomaluje naši srdeční frekvenci a může dokonce zlepšit spánek kojenců.

Jasmín

Vůně této rostliny zlepšuje kvalitu spánku, zvyšuje naši koncentraci a produktivitu. Tato rostlina může také pomoci snížit úzkost.

Anglický břečťan

Ivy se pěstuje velmi snadno a je nejlepším čističem vzduchu ze všech. NASA. Může být velkým přínosem pro lidi, kteří mají dýchací potíže a astma. Výzkum ukazuje, že břečťan může snížit hladinu plísní ve vzduchu až o 94%. Ale je toxický pro děti a domácí mazlíčky, proto je udržujte mimo dosah!

Guinean Sanseveria (cívka)

Rostlina je odolná a snadno se udržuje. Funguje jako skvělý „filtr“ pro zlepšení čistoty kyslíku v našem domě. Rovněž odstraňuje ze vzduchu některé nepříjemné, ale běžné toxiny pro domácnost (tj. Formaldehyd, trichlorethylen a benzen).

Ostatní rostliny

Alternativně můžete také použít Sternbergskou bylinu, gardénii, lilii, bambusovou palmu, gerbery nebo zlaté epipremnum, abyste si konečně odpočinuli a načerpali energii, po které toužíte. Důvěřujte přírodě, protože nemáte co ztratit, ale své bezesné noci!

ZDROJ:  THE AMERICAN COLLEGE OF ALLERGY, ASTHMA & IMMUNOLOGY / THE WHEELING JESUIT UNIVERSITY STUDY ON PLANTS / NASA STUDY ON PLANTS