Jak se tomu vyhnout?
Hlavní příčinou infekce je špatná hygiena. Roli v tom hraje nedostatek mytí rukou a nedostatečné čištění surových potravin.
Helicobacter pylori se vyskytuje ve většině potravin (živočišných a rostlinných), ale i ve vodě, pokud není ze spolehlivého zdroje a není známa její mikrobiologická kontaminace.
K přenosu může dojít dotykem, líbáním, konzumací infikovaného jídla nebo konzumací použitých příborů.
Příznaky
- Bolest spojená s konzumací určitých potravin, vzdáním se určitých potravin
- Nadýmání ihned po jídle
- Časný pocit plnosti
- Nevolnost po jídle
- Špatné trávení
Přírodní protilátka proti Helicobacter pylori
Známý všelék, česnek, má také protiplísňové, antivirové a antibakteriální účinky. Často se používá jako přírodní léčba různých infekcí. Když je česnek rozřezán a rozdrcen, alliin v něm se přemění na alicin, který může účinně bojovat s bakterií.
Zdroj..blikk.hu