Jak se tomu vyhnout?


Hlavní příčinou infekce je špatná hygiena. Roli v tom hraje nedostatek mytí rukou a nedostatečné čištění surových potravin.

Helicobacter pylori se vyskytuje ve většině potravin (živočišných a rostlinných), ale i ve vodě, pokud není ze spolehlivého zdroje a není známa její mikrobiologická kontaminace.

K přenosu může dojít dotykem, líbáním, konzumací infikovaného jídla nebo konzumací použitých příborů.

Příznaky

  • Bolest spojená s konzumací určitých potravin, vzdáním se určitých potravin
  • Nadýmání ihned po jídle
  • Časný pocit plnosti
  • Nevolnost po jídle
  • Špatné trávení

Přírodní protilátka proti Helicobacter pylori

Známý všelék, česnek, má také protiplísňové, antivirové a antibakteriální účinky. Často se používá jako přírodní léčba různých infekcí. Když je česnek rozřezán a rozdrcen, alliin v něm se přemění na alicin, který může účinně bojovat s bakterií.

Zdroj..blikk.hu