- Rozklepněte maso paličkou z obou stran a opepřete ho solí, mletým pepřem a případně pepřem na maso nebo kuřecí maso pro extra chuť.
- Přendejte maso do hluboké mísy.
- Ve středně velké míse rozšlehejte 3 vejce s 2 lžícemi studené vody. Nalijte směs na maso tak, aby se dostala i mezi plátky masa a důkladně je přikryla.
- Mísa s masem a vaječnou směsí musí být přikrytá talířem. Dejte do chladničky na minimálně 2 hodiny, ideálně celou noc.
- Poté obalte řízky v mouce smíchané se strouhankou v poměru 1:1.
- Opečte řízky na prudkém ohni z obou stran a poté je dopečte na mírném ohni.
- Řízky podávejte s přílohou podle chuti, například s bramborovým salátem nebo vařenými bramborami.
- Pro smažení doporučujeme použít vepřové sádlo.
Přejeme vám dobrou chuť!