1. Rozklepněte maso paličkou z obou stran a opepřete ho solí, mletým pepřem a případně pepřem na maso nebo kuřecí maso pro extra chuť.
  2. Přendejte maso do hluboké mísy.
  3. Ve středně velké míse rozšlehejte 3 vejce s 2 lžícemi studené vody. Nalijte směs na maso tak, aby se dostala i mezi plátky masa a důkladně je přikryla.
  4. Mísa s masem a vaječnou směsí musí být přikrytá talířem. Dejte do chladničky na minimálně 2 hodiny, ideálně celou noc.
  5. Poté obalte řízky v mouce smíchané se strouhankou v poměru 1:1.
  6. Opečte řízky na prudkém ohni z obou stran a poté je dopečte na mírném ohni.
  7. Řízky podávejte s přílohou podle chuti, například s bramborovým salátem nebo vařenými bramborami.
  8. Pro smažení doporučujeme použít vepřové sádlo.

Přejeme vám dobrou chuť!