Podíl tuku obsaženého v tomto másle mnohé vede k myšlence, že tělu a cévám škodí, ale pokud ho nepoužíváte příliš, jsou tyto tuky tělu prospěšné. Nasycené tuky nebudou mít nepříznivý vliv na zdraví, ale dokonce pomohou regulovat některé hormony, jako je testosteron a vitamín D.

S menším počtem nasycených tuků jsou nenasycené tuky obsažené v arašídovém másle mononenasycené a polynenasycené. Tyto druhy tuků pomáhají snižovat cholesterol, snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění a snižují krevní tlak. Kromě toho mají protizánětlivé vlastnosti, které také posílí imunitní systém.

Arašídové máslo je energeticky bohatá potravina, ale to neznamená, že by nemělo být ve vašem jídelníčku, právě naopak.

Jak jsme již zmínili, toto máslo je bohaté na živiny. Dále obsahuje vitamín E, což je silný antioxidant, vitamín B6, který slouží k posílení imunity organismu. Kromě toho arašídové máslo obsahuje hořčík a draslík, které jsou pro zdraví svalů a kostí nevyhnutelné.

Bez ohledu na všechny kalorie, které se v něm najdou, má stále vysoký podíl vlákniny a bílkovin. Díky nim se budete dlouho cítit sytí, takže vám jistě pomůže zhubnout, přesněji řečeno zabrání přejídání.

Zdroj:ena.blic.rs