postup:

Troubu nastavíme na 180 stupňů. Menší pečící plech s vyššími okraji vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme mouku se solí a práškem do pečiva. V samostatné misce ušleháme máslo s cukrem a vanilkou do pěny.

Přidáme vejce a ušleháme dohladka. Postupně pridáváme sypké přísady a vymícháme hladké těsto bez hrudek. Pokud se vám těsto zdá příliš husté, přilijte do něj trochu mléka.

Pečeme při teplotě 180 stupňů, 20-22 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Na krém rozmícháme žloutky s 2 lžícemi cukru a škrobem v ½ mléka. Druhou polovinu mléka spolu se zbylým cukrem přendáme na plamen a přivedeme do varu.

Sejmeme z plamene a vmícháme žloutkovou směs. Mícháme pár minut mino plamen a následně přeložíme na mírný plamen a zahříváme, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout – během chladnutí občasně promícháme, aby se na povrchu nevytvořila kůže.

Vychladlý krém navrstvíme na vychladlé těsto, uhladíme a vložíme do ledničky.

Na polevu rozpustíme ve vodní lázni (nebo v mikrovlnce) čokoládu se sirupem a smetanou.

Necháme vychladnout 5 minut a nalijeme na ochlazený krém. Opět vložíme do ledničky, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Radka P.