5) Nemůžete klidně sedět

Neschopnost v klidu sedět je jistou známkou toho, že jste přetížení.

Úzkost a stres mohou ovlivňovat vaše myšlenky a vaše mysl se pro vás může stát nejhorším nepřítelem.

Pokud se nemůžete jít projít, začněte rozjímat v sedě, proveďte jemné protahovací cvičení, nebo prostě buďte sami se svými myšlenkami. Takovým způsobem získáte šanci si se stresem poradit.

Najděte způsob, jak zvládnout vaši úzkost a stres a čelte tomu, co vás opravdu trápí. Vyhněte se problému, který to celé zhoršuje, abyste zabránili ještě větším problémům.

6) Máte malou trpělivost s jinými

Stres může způsobovat vaši netrpělivost a netoleranci, čímž se stáváte nešťastnými a podrážděnýma poměrně rychle, a to i vůči těm, kteří jsou při vás. Nicméně není to jejich vina, že jste si na sebe toho tolik naložili.

Pokud se zlobíte kvůli maličkostem a bezdůvodně, pravděpodobně jste pod velkým stresem a měli byste najít způsob, jak zpomalit a odpočinout si.

7) Máte velké výkyvy nálad

Pokud ucítíte velké výkyvy nálad – v jednom okamžiku se cítíte být šťastný a ve druhém momentě pláčete – stres může ovlivňovat i hladinu vašich hormonů.

Tím, že se do sebe uzavřete a nesete tíhu světa na svých bedrech, nikomu nepomůžete a měli byste o svých problémech začít mluvit s jinými.

Zjistěte, co je spouštěčem vašeho stresu, který vám způsobuje úzkostné poruchy, obsedantně-kompulzivní poruchy a závislosti (na alkoholu, drog, sexu, či potravin), nebo jiné duševní problémy.

8) Vypadávají vám vlasy

Carolyn Jacob, MD, zakladatelka a ředitelka Estetické chirurgie a dermatologie v Chicagu, říká:

Typické je ztrácet asi 100 vlasů denně. Většina lidí si toho ani nevšimne. Někdy však může stres významně podnítit změny v běžných fyziologických funkcích těla a způsobit, že velké množství vlasů přejde do klidové fáze růstu v téže době.

O tři, čtyři měsíce později, někdy i déle, všechny vlasy v klidové fázi vypadávají. Tento následek může být alarmující. Typy událostí, které narušují normální růstový cyklus vašich vlasů, mohou být způsobeny značným fyziologickým stresem.

Pokud začnete zažívat alarmující vypadávání vlasů, je třeba přehodnotit hladinu stresu a zjistit, co ho způsobuje.

9) Ztratili jste touhu po intimním životě

Stres může ovlivnit vaše libido a to je ta poslední věc, na kterou lidé myslí.

Kdykoliv, když se u vás zvýší stres, dochází k vylučování stresového hormonu, který postihuje vaši sexuální touhu.

Stres způsobuje vyčerpání a neschopnost prožívat jakýkoli druh intimity.

Pokud zjistíte, že se vaše libido oslabilo, měli byste zkusit zvládat svůj stres a vyzkoušet nějakou relaxační techniku.

Váš vztah by neměl trpět důsledky vašeho stresu, proto byste měli o svých problémech mluvit otevřeně. Bude to to nejlepší pro všechny.

Pokud patříte mezi lidi, kteří mají s uvedenými příznaky problémy, zvažte další směřování vašeho života, abyste později předešli vážným zdravotním problémů, které dlouhodobý stres způsobuje.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/