5. Chrání před cukrovkou
Dýňová semínka jsou bohatá na zdravé nenasycené mastné kyseliny. Bylo zjištěno, že dobře regulují hladinu cukru v krvi a zvyšují citlivost těla na inzulín. Mnoho odborníků doporučuje dýňová semínka diabetikům jako potravinu, kterou by měli jíst každý den.

6. Dobré pro hubnutí
Jsou bohatým zdrojem vlákniny a bílkovin, věcí, které jsou při hubnutí klíčové. Pouhých 30 gramů dýňových semínek má asi 5 gramů bílkovin, které vás déle zasytí. Měli byste je však jíst s mírou, protože šálek semen obsahuje asi 285 kalorií.

7. Zlepšují náladu
Jsou výborné pro fyzické i duševní zdraví. Vědci zjistili, že dýňová semínka vykazují vynikající výsledky při snižování příznaků deprese. Jsou vynikající pro snížení stresu a úzkosti. Jedna studie ukázala, že zvyšují chuť na sex.

8. Zbavte se artritidy
Vědci zjistili, že dýňová semínka mají protizánětlivý účinek, který zmírňuje příznaky artritidy. Pokud trpíte artritidou, snězte každý den asi 30 gramů dýňových semínek, abyste zmírnili příznaky artritidy.

9. Zabraňují vzniku osteoporózy
Lidé, kterým v těle chybí zinek, by také měli zvážit, zda nezačnou svačit dýňová semínka. Jsou vynikajícím zdrojem zinku, minerálu, který je potřebný pro stavbu kostí. Pouhá 1/4 šálku dýňových semínek obsahuje až 17 procent doporučené denní hodnoty zinku.