3. Zácpa

Hořčík absorbuje tekutinu v tenkém střevě. Doplňky hořčíku proto mohou způsobit, že se do střeva vstřebává více tekutiny. Díky tomu je stolice méně suchá a kompaktní a tělo ji snáze vytlačuje.

4. Úzkost

Každý, kdo s tím bojoval, ví, s jak těžkou úzkostí se může potýkat. Podle Psychology Today však hořčík může hrát důležitou roli při snižování stresu a agitace. Časopis tvrdí, že stres „žere“ hořčík, takže nezapomeňte doplnit tento minerál.

5. Nepravidelný srdeční tep

Hořčík pomáhá udržovat stabilní srdeční frekvenci. Proto je mnohým lidem předepsán doplňky hořčíku k regulaci rytmu srdce.

6. Problémy se spánkem

Může existovat milion různých důvodů, proč nemůžete v noci spát, a nedostatek hořčíku je jedním z nich.

Podle některých amerických vědců dostali pacienti s problémy se spánkem doplňky hořčíku a údajně to výrazně zlepšilo kvalitu jejich spánku.

7. Chuť na čokoládu

Nemusí to být nutně nedostatek hořčíku, který vás nutí toužit po čokoládě, ale může to být příčinou. Čokoláda obsahuje spoustu hořčíku.

8. Užíváte léky

Může být snadné přeskočit drobné písmo na lécích, které užíváte. To znamená, že některé léky mohou způsobit nedostatek hořčíku.

Podle příbalových letáků mohou určité typy antibiotik, některé antikoncepční prostředky, léky na astma a léky na srdce způsobit nedostatek hořčíku.

Pokud však zjistíte, že vám chybí hořčík, nepropadejte panice. Více hořčíku můžete snadno získat konzumací například kešu ořechů, dýňových semen, banánů a tmavé čokolády.