4. Máslový krém
složení
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 1 balíček másla
Příprava
Vyšlehejte máslo a mléko do hladké směsi. Zahřejte do husté konzistence a nechte vychladnout.
5. Krém z krupice
složení
- 1/2 šálku mléka
- 1 polévková lžíce krupice
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky másla
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového cukru
Příprava
Vařte mléko s vanilkovým cukrem. Smíchejte krupici s trochou vody, přidejte výslednou směs do horkého mléka a povařte při nízké teplotě. Důkladně smíchejte žloutky s cukrem a máslem až do homogenní hmoty. Přidejte krupici v malých porcích, neustále míchejte, aby byl krém nadýchaný a svěží.
6. Sýrový krém „Mascarpone“
složení
- Tvarohový sýr – 200 g
- Smetana – 200 ml
Příprava
Mascarpone dvakrát propasírujeme přes síto a pak smíchejte se smetanou a vyšlehejte.
vanilkový
složení
- 2 vejce
- 1 pohár cukru
- 1 lžička vanilky
- 1,5 šálků mléka
- 2 lžičky roztaveného másla
- 2 lžičky mouky
Příprava
Smíchejte mouku a vejce v hrnci tak, aby hrudky zmizely. V jiném hrnci povařte mléko a cukr, nezapomeňte dobře míchat. Nalijte mléko s cukrem do směsi mouky a důkladně ho vmíchejte vařečkou. Krém vložte na slabý oheň, neustále míchejte, ale nevařte. Potom odeberte krém z ohně a přidejte vanilkový cukr a máslo. Dobře promíchejte a rychle ochlaďte, umístěte nádobu do ledové nebo studené vody. Krém je možné použít pro větrníky nebo jiné koláče, dorty a zákusky.
8. Lehký krém
složení
- Máslo – 250 g (pokojové teploty)
- Práškový cukr – 200 g
- Mléko – 100 ml
- Vanilin – 1 balení.
Příprava
Mléko zahřejte a ochladí na pokojovou teplotu. Všechny ingredience by měly být přidány a promíchány až do jemné konzistence. Prošlehejte krém, pokud nebude jemný, lehký a nadýchaný. Použijte ideální mixer.
Zdroj.vk.com