4. Máslový krém

složení

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1 balíček másla

Příprava

Vyšlehejte máslo a mléko do hladké směsi. Zahřejte do husté konzistence a nechte vychladnout.

5. Krém z krupice

složení

  • 1/2 šálku mléka
  • 1 polévková lžíce krupice
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového cukru

Příprava

Vařte mléko s vanilkovým cukrem. Smíchejte krupici s trochou vody, přidejte výslednou směs do horkého mléka a povařte při nízké teplotě. Důkladně smíchejte žloutky s cukrem a máslem až do homogenní hmoty. Přidejte krupici v malých porcích, neustále míchejte, aby byl krém nadýchaný a svěží.

6. Sýrový krém „Mascarpone“

složení

  • Tvarohový sýr – 200 g
  • Smetana – 200 ml

Příprava

Mascarpone dvakrát propasírujeme přes síto a pak smíchejte se smetanou a vyšlehejte.

vanilkový

složení

  • 2 vejce
  • 1 pohár cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 1,5 šálků mléka
  • 2 lžičky roztaveného másla
  • 2 lžičky mouky

Příprava

Smíchejte mouku a vejce v hrnci tak, aby hrudky zmizely. V jiném hrnci povařte mléko a cukr, nezapomeňte dobře míchat. Nalijte mléko s cukrem do směsi mouky a důkladně ho vmíchejte vařečkou. Krém vložte na slabý oheň, neustále míchejte, ale nevařte. Potom odeberte krém z ohně a přidejte vanilkový cukr a máslo. Dobře promíchejte a rychle ochlaďte, umístěte nádobu do ledové nebo studené vody. Krém je možné použít pro větrníky nebo jiné koláče, dorty a zákusky.

8. Lehký krém

složení

  • Máslo – 250 g (pokojové teploty)
  • Práškový cukr – 200 g
  • Mléko – 100 ml
  • Vanilin – 1 balení.

Příprava

Mléko zahřejte a ochladí na pokojovou teplotu. Všechny ingredience by měly být přidány a promíchány až do jemné konzistence. Prošlehejte krém, pokud nebude jemný, lehký a nadýchaný. Použijte ideální mixer.

Zdroj.vk.com