4 – Kila na vás běží

Pokud sníte více cukru, než byste měli, přirozeně na vás skočí kila. Samozřejmě si toho možná nevšimnete denně, ale za půl roku by 5 kg navíc a napětí kdysi dobrých kalhot mělo být varovným signálem.

5 – Máte potíže se spánkem a / nebo špatně spíte v noci

Každý, kdo jí hodně cukru, často spí hůře než jeho protějšky zdravé výživy. Můžete trpět nespavostí, několikrát se v noci probudit a vaše sny mohou být mnohem zmatenější. Jíst přímo před spaním však může způsobit podobné problémy.

6 – Máte problémy s kůží

Nadměrná konzumace cukru může způsobit předčasné stárnutí pokožky. Kůže obsahuje spoustu kolagenu a elastinu, což jsou bílkoviny vyrobené z aminokyselin a jsou navrženy tak, aby udržovaly pevnost a pružnost pokožky. Pokud jíme příliš mnoho cukru, molekuly glukózy se na tyto bílkoviny navážou a vytvoří škodlivou strukturu a kůže se bude mnohem snadněji vrásčit a prohýbat.

7 – Máte výkyvy nálad




Potraviny s vysokým obsahem cukru stimulují produkci serotoninu, známého také jako hormon štěstí. U lidí, kteří jsou závislí na cukru, může tento špatný způsob stravování vyvolat změny nálad a dokonce i deprese.

Zdroj:glutenerzekeny.hu