4. Časté nachlazení a infekční choroby

Snížená imunita „otevírá bránu“ do těla mnoha virů a bakterií.

5. Porucha gastrointestinálního traktu

Vystavení stresu může způsobit zácpu nebo průjem, bolesti žaludku nebo nadýmání.

6. Nespavost

Přepracování, neustálé řešení nových a nových úkolů, úzkost neposkytují příležitost k odpočinku před spaním, což vede k nespavosti. A jeho důsledkem může být pokles energie, nedostatek síly další den.

7. Změny chuti k jídlu

Mohou nastat extrémy: buď naprostý nedostatek chuti k jídlu, nebo neustálá konzumace jídla bez sytosti, takzvané „chytání“ stresu. Často vede k nadváze.

Rovněž dochází k emocionálním změnám v chování osoby vystavené neustálému stresu. Stává se náladový, snadno zranitelný, často depresivní nebo napjatý, je pro něj těžké se uvolnit.

Pokud tyto příznaky na sobě vidíte, měli byste se poradit s lékařem, abyste zvládli stres s menšími ztrátami. Veřejně dostupná doporučení se budou týkat správné výživy, pravidelného spánku, přijatelné fyzické aktivity, odmítnutí sledovat zprávy.

Jsme si jisti, že zvládnete první známky stresu. Pokud vaši přátelé potřebují pomoc, sdílejte s nimi tento materiál. Být zdravý!

Tento článek slouží pouze pro informační účely. Neupravujte se samy a v každém případě se poraďte s kvalifikovaným zdravotnickým odborníkem dříve, než uvedete do praxe jakoukoli z informací uvedených v článku. Redakční rada neručí za žádné výsledky a nenese žádnou odpovědnost za škodu, která by mohla být způsobena použitím informací obsažených v článku.

Líbil se vám článek? Sdílejte se svými přáteli na Facebooku:

Zdroj.ria.ru