5-minutové tiramisu do sklenic

Potřebujeme (na 3 velké sklenice a 6 malých):

200 g jakýchkoliv sladkých sušenek nebo piškotů

200 g nízkotučného tvarohu

100 g zakysané smetany

50 g moučkového cukru

Vychladlou kávu (připravenou z 1 lžičky kávy)

Pár kapek vanilkové esence (můžeme nahradit vanilkovým cukrem)

Kakao na posypání

postup:

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a vanilkou. Sušenky rozmixujeme v mixéru. Do sklenic vrstvíme sušenky a pokapeme kávou a následně krém. Já to dělám tak, že na dno navrstvíme krém, na něj sušenky, pokapat kávou a opět krém. Nakonec posypeme kakaem nebo dozdobíme oříšky či čokoládou. Můžete na vrsch i kápnout trochu rumu. Vložíme do chladničky vychladnout.

Fitness dezert: Tvarohovo-smetanové sklenice s ovocem

Fitness dezert: Tvarohovo-smetanové sklenice s ovocem

Rychlý a jednoduchý dezert, který se u nás doma těší velké oblibě. Je plný zdravého tvarohu, ovoce, lahodné smetany a neobsahuje žádný cukr. Připravte si ho i vy!

potřebujeme:

300 g jemného tvarohu

150 g zakysané smetany

2 lžíce medu

1 lžíci želatiny v prášku

100 ml Mieke

Ovoce podle chuti:

1 ks banánu

1 ks kiwi

Broskev, mandarinka, pomeranč

postup:

Tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou a medem. Ovoce oloupeme a nakrájíme na kolečka – pomeranč, broskev a mandarinku – na měsíčky.

Želatinu nasypeme do 100 ml mléka a necháme nabobtnat. Pak přendáme na ohneň a zahříváme, dokud se nerozpustí – nevaříme!

Želatinu necháme vychladnout a potom ji vmícháme do tvaroho-smetanové směsi.

Připravíme si dezertní sklenice, do kterých postupně vrstvíme krém a ovoce. Vrch můžeme ozdobit drcený oříšky, čokoládou nebo karamelem.

Dezert uložíme na 30 minut ztuhnout do lednice.

Mandarinková panna cotta

potřebujeme:

300 ml smetany na šlehání

400 ml mandarinkové šťávy

60 g cukru

20 g želatiny v plátech

30 ml vody

30 ml mléka

50 g tvarohu jemného

vanilkový cukr

Manradínky

postup:

Nejdříve připravte krémovou vrstvu. Polovina želatiny do 50 ml studené šťávy a nechte nabobtnat. V pánvi smíchejte mléko, smetanu, 100 ml šťávy, tvaroh, vanilkový cukr a polovinu cukru. Dejte na malý plamen, přidejte kůru a neustále se míchejte.

panna cotta

Odstraňte krémovou hmotu z tepla, přidejte želatinu a dobře promíchejte, dokud se úplně nerozpustí. Dejte do ledničky asi na hodinu, dokud nepřipravíte zbytek dezertu.

panna cotta s mandarinkami

Chcete-li vytvořit Mandarinková želé, namočte druhou část želatiny do 50 ml šťávy a nechte ji 30 minut nabobtnat. V samostatné pánvi smíchejte 200 ml šťávy, vodu a zbývající cukr, přiveďte k varu a přidejte nabobtnalou želatinu. Vše dobře promíchejte a nechte mírně vychladnout.

panna cotta s Mandarinková šťávou

Vyberte zahlazeno sklenice z chladničky a navrstvit na vrch mandarinkové želé i s kousky mandarinek.

dezert s mandarinkami

Dezert nechte v lednici až do vychlazení. Hotový dezert může být zdobený Mandarinková plátky, strouhanou čokoládou nebo kokosovými hoblinkami.

Mléčný pěnový dezert

Skvělý dezert nejen pro děti, který připomíná oblíbeného mléčného Pribináčika. Je vynikající, lahodný a nenáročný na přípravu. Moje děti ho také nazývají „teplá zmrzlina“ protože chutí opravdu připomíná smetanovou pochúťku.Vyskúšajte tuto dobrotu i vy! 🙂

potřebujeme:

500 ml bílého jogurtu

175 g zakysané smetany

1 lžíci želatiny v prášku

2 lžíce studené vody

50 g moučkového cukru

½ bal. vanilkového cukru

postup:

Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a pak rozpustíme zahříváním na mírném plameni (nevaříme). Sejmeme z plamene a necháme vychladnout.

Jogurt smícháme se zakysanou smetanou a oběma druhy cukru. Šleháme po dobu přibližně 3 minut.

Do hmoty postupně vlijeme za stálého šlehání i vychladlou želatinu a šleháme ještě 3 minuty.

Hmotu navrstvíme do dezertních sklenic a vložíme na 2-4 hodiny do chladničky.

Lehký tvarohovo-jogurtový dezert

Rychlý dezert s jednoduchou přípravou bez přidaného cukru. Ideální pro každého, kdo oblibě lahodné pochoutky plné živin, které zbytečně nezatíží váš organismus.

potřebujeme:

200 g jemného tvarohu (s nižším obsahem tuku)

100 g bílého jogurtu

1 zralý banán

1 lžíci medu

postup:

Banán oloupeme a nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme bílý jogurt, tvaroh a rozmixujeme. Nakonec přidáme med a vše promícháme.

Vznikne nám hustý a vzdušný krém. Připravíme si dezertní poháry a krém navrstvíme do sklenic. Ozdobíme kolečky banánů a drcenými Grahamovými sušenkami. Vložíme vychladit do lednice a můžeme podávat.

Zdroj:Dobrenoviny.sk