Zápěstí

Nesprávná poloha klávesnice a myši a zvyk držet telefon(v ruce po celý den mohou vést k mravenčení a bolesti v zápěstí.

Pokud tyto příznaky a nepříjemné pocity budete ignorovat, můžete skončit se syndromem karpálního tunelu. Existují však cvičení na uvolnění napětí a prevenci onemocnění.

Když jste v kanceláři. Budete potřebovat dva tenisové míčky a pryžový kroužek. Uchopte míčky prsty v drápovité formaci. Otáčejte míčky ve směru hodinových ručiček zápěstí. Vezměte kroužek do rukou a stiskněte ho. Tyto cviky provádějte během celé pracovní doby. Pomohou vám posílit klouby.

1. Zahřívání zápěstí. Rukou uchopte zápěstí a začněte jím kroužit desetkrát jedním směrem a desetkrát druhým směrem. Ruku nad zápěstím držte pevně. Stejný postup opakujte s druhou rukou.

2. Strečink prstů. Začněte tím, že spojíte ukazováček pravé ruky s ukazováčkem levé ruky a natahujete. Totéž dělejte se všemi prsty na obou rukách.

Křížová oblast a zadek

7 cviků na rozproudění lymfy a uvolnění svalů, když sedíte celý den

Bolest zad v kříži a tíha v nohou neznamenají, že stárnete. Možná máte sedavý způsob života a jen málo fyzické aktivity.

Vzpřímené několikahodinové sezení může vést k ischiasu (více ZDE…) – stavu, při kterém je podrážděn sedací nerv vedoucí od zadní části pánve k chodidlu.

Lékaři říkají, že sedavý způsob života může vést až ke vzniku celulitidy. Pokud se chcete vyhnout vážnému zdravotnímu problému anebo nepříjemnému kosmetickému problému, začněte provádět jednoduchá strečinková cvičení.

Ta zlepší váš krevní oběh, proudění lymfy v lymfatickém systému a také se budete cítit zdravější a hezčí.

7 cviků na rozproudění lymfy a uvolnění svalů, když sedíte celý den

Cvičení v kanceláři. Posaďte se na okraj židle a jednu nohu narovnejte dopředu. Pomalu natahujte horní část těla směrem k noze. Nepřehánějte to: nemáte cítit bolest ani napětí.

Udělejte 5-10 opakování a stejný postup opakujte s druhou nohou.

Toto strečinkové cvičení vám pomůže zmírnit napětí zad v kříži a zadku a uvolní podkolenní šlachu.

7 cviků na rozproudění lymfy a uvolnění svalů, když sedíte celý den

Cvičení na doma. Lehněte si na záda a podložte si hlavu polštářem nebo složenou dekou. Ohněte pravé koleno a položte na něj levý kotník. Levé chodidlo by mělo být nad kolenem pravé nohy.

Ruce si oviňte kolem zadní strany pravého stehna a protahujte se. Pokud nedokážete ovinout ruce kolem stehna, použijte ručník.

Nezvedejte zadek. V této poloze vydržte po dobu 20 až 30 sekund. Udělejte 2 opakování, a potom nohy vyměňte.

Zdroj:brightside.me