4. Chrání játra
Je výborný na pročištění jater a odstranění toxinů. Pomocí sloučenin jako methionin a glycin zabraňuje hromadění mastných kyselin a stimuluje funkci jaterních buněk.
5. Má dobrý vliv na trávení
Šťáva z červené řepy je plná vlákniny, pomáhá tak regulovat trávicí procesy a ulevuje od zácpy. Červená řepa je také bohatá na betain, který má také příznivý vliv na zdraví trávicího systému. Sklenice šťávy z červené řepy může být výborným lékem na podrážděný žaludek a špatné trávení.
6. Snižuje hladinu cukru v krvi
Ačkoli je řepa bohatá na cukr, pomáhá kontrolovat hladinu cukru v krvi. Studie prokázaly, že nevede ke zvýšení hladiny glukózy v krvi. To jednoduše znamená, že přirozené cukry v řepě se v těle odbourávají pomalu, takže nedochází k náhlým skokům v hladině cukru v krvi. Proto se šťáva z řepy doporučuje i diabetikům.
Zdroj:twice