3. Potraviny smažené na tuku nebo oleji

Potraviny smažené ve velkém množství tuku nebo oleje jsou velmi nezdravé. Obsahují hodně trans-tuků a mají negativní vliv na funkci štítné žlázy.

4. Brukvovitá zelenina

Ty obsahují isothiokyanáty, které inhibují schopnost štítné žlázy absorbovat jód. Na zakázaný seznam patří zelí, růžičková kapusta, brokolice, květák.

5. Lepek

Stejně jako sója i potraviny obsahující lepek negativně ovlivňují funkci štítné žlázy. Vyhýbejte se potravinám s vysokým obsahem lepku, jako např. žito, ječmen, pšenice.

6. Káva

Více než jeden šálek kávy denně nemá podle lékařů příliš pozitivní vliv na fungování štítné žlázy a nadledvinek.

Na závěr se podívejme na některé potraviny, které se doporučují při problémech se štítnou žlázou: mořské zelí, švestky, mořské plody, špenát, borůvky, jablka.