1. Jste organizovaní, rádi plánujete a dodržujete rozpočet

Výzkum ukazuje, že organizovaní, disciplinovaní, důslední a pracovití jedinci mají tendenci žít déle než ostatní lidé. Faktem je, že jsou zdravější, méně riskují a častěji plánují návštěvy lékařů. A protože si tito lidé více uvědomují své vlastní zdraví, z dlouhodobého hlediska jim to prospívá.

Existuje však více důvodů, aby organizátoři, plánovači a nadšenci rozpočtu žili déle. Jelikož všechny tyto věci úzce souvisí s vnímáním, je pravděpodobnější, že se vyhnou rozvoji kognitivních degenerativních onemocnění.

Lidé s těmito vlastnostmi jsou méně náchylní k přílišnému kouření a pití. Navíc mají tendenci mít stálé zaměstnání a silné manželství, což také snižuje stres a zdravotní problémy.

Pravděpodobně takoví lidé žijí v průměru o 4 roky déle než jejich dezorganizovaní vrstevníci.

Co můžeš udělat?

Naštěstí nikdy není pozdě vnést lásku k tomuto životnímu stylu. Pro ty, kteří nemají rádi disciplínu, není vše ztraceno. Vyžaduje to od vás jen větší odhodlání a samotný proces přechodu bude o něco obtížnější.

Můžete začít tím, že si vytvoříte zvyk vytvářet si denní rutinu a rozpočet pro sebe a svou rodinu. Začněte jednoduchým plánem dne a držte se ho. Jakmile se z toho stane zvyk, můžete přejít k plánování vážnějších věcí.

Pokud chcete žít tento život, je velmi důležité nejprve myslet na svůj vztah, kariéru a přátelství. To vám dá příležitost posoudit důsledky změny životního stylu. Pokud pro vás způsobují hluboký stres, přemýšlejte o svém zdraví před konečným rozhodnutím.

2. Máte normální index tělesné hmotnosti

Nadváha vám může zkrátit životnost, takže abnormální index tělesné hmotnosti (BMI) znamená, že budete žít méně. Zdravá úroveň tohoto indikátoru naopak může naznačovat vysoké šance na přežití obéznějších vrstevníků.

Pokud je váš index příliš vysoký nebo příliš nízký, měli byste to určitě prodiskutovat se svým lékařem.

Průměrná úroveň BMI se pohybuje mezi 18,5 a 24,9, zvýšená je v rozmezí 25,0-29,9 a obezita je indikována dosažením známky 30,0-34,9 bodu. Pokud váš index překročí tuto hodnotu, pak je čas změnit svůj životní styl.

Pro výpočet BMI vydělte svou váhu v kilogramech druhou mocninou své výšky v metrech. Pokud se vám tento vzorec zdá příliš komplikovaný, můžete použít online kalkulačky na internetu.

Jediným způsobem, jak ovlivnit hladinu BMI, je změna životního stylu. Pokud je váš BMI velmi nízký, začněte přibírat na váze nebo budovat svaly. A naopak.

Existují dva přirozené způsoby, jak normalizovat BMI. První je jíst zdravé jídlo a jíst vyváženou stravu. Druhým je pravidelné sportování a aktivní životní styl.

Je zřejmé, že nejdůležitější podmínkou pro ty, kteří mají nadváhu, je snížit množství jídla, které jedí. Pokuste se s každým jídlem trochu nechat na talíři.

Studie Lékařské fakulty University of Washington v St. Louis ukázala, že pomáhá prodloužit život. V rámci této studie tedy vědci zjistili, že nízkokalorická strava bohatá na živiny je pro tělo nejpřínosnější. Faktem je, že snižuje hladinu hormonu trijodtyroninu v krvi, což mimo jiné ovlivňuje zrychlení procesu stárnutí.

3. Vypadáš mladší než je tvůj věk

Při studiu fenoménu dvojčat dokázali vědci identifikovat další známku dlouhověkosti. Dvojčata byla sledována po dobu 12 let. Na konci studie se dospělo k závěru, že mladší dvojče žilo déle.

Jak si udržet mladistvý vzhled

Opatruj se. Cigarety a alkohol způsobují, že lidé vypadají starší, což dokazuje, že způsobují nenapravitelné škody na zdraví. Zdravé stravování a aktivní aktivita vám pomohou. Dalším efektivním způsobem, jak vypadat mladě, je dostatek spánku.

4. Vedete aktivní společenský život.

Aktivní společenský život neznamená, že by v něm mělo být mnoho lidí. Silné vztahy, dokonce i s několika lidmi, jsou skvělé pro vaše zdraví.

Pokud máte někoho, komu můžete věřit v obtížné situaci, pak v obtížných dobách nezůstanete bez podpory. To zvyšuje pravděpodobnost získání pomoci, pokud onemocníte, zraníte se nebo potřebujete společnost.

Pravidelná sociální interakce přispívá nejen k dlouhověkosti, ale také k dobrému zdraví. Studie ukázaly, že lidé, kteří upřednostňují samotu, jsou náchylní k častějším zdravotním problémům: sedavý životní styl, obezita, hypertenze a trombóza. Sociálně aktivní členové společnosti jsou vystaveni menšímu riziku nakažení virem než ti, kteří jsou zvyklí žít v izolaci. A je méně pravděpodobné, že zažijí různé druhy zánětlivých procesů.

Kromě toho je u lidí s aktivním společenským životem méně pravděpodobné, že budou mít v době stresu vysoký krevní tlak a zvýšenou srdeční frekvenci.

Jak se stát více sociálním člověkem

Nedovolte, aby se sociální média stala vaším jediným prostředkem spojení s přáteli a rodinou. Abyste si mohli plně vychutnat výhody socializace, musíte se spojit s lidmi v reálném životě.

Dělejte si plány s lidmi, které máte rádi. Nečekejte, až vám někam zavolají. Vypadněte ze svého úkrytu a dejte jim vědět, že byste chtěli trávit čas společně.

Pokud nemáte známé, se kterými byste se mohli setkat, hledejte přátele na jiném místě. Přidejte se do klubu nebo začněte trávit čas tam, kde to považujete za zajímavé. Tímto způsobem můžete najít přátele s podobnými pohledy.

5. Vyzařujete pozitivitu.

U pozitivních jedinců je méně pravděpodobné, že v každodenním životě zažijí stres a budou žít déle než jakákoli negativní osoba. Když se život stane méně stresujícím, vrátí se krevní tlak a srdeční frekvence k normálu. A tyto ukazatele jsou zásadní pro dlouhý a zdravý život.

Nejdůležitější věcí je zůstat pozitivní ohledně svého stárnutí. Je všeobecně přijímáno, že pozitivní vztah ke stárnutí a životu obecně vám umožňuje žít o 15% déle, než žije negativní člověk. Máte tak dobrou šanci oslavit své 85. narozeniny.

Způsob, jak se stát pozitivnějším

Pracujte na své pozitivitě denně. Pokud se věci začnou zhoršovat, zkuste v situaci najít něco dobrého. Na tom, co se děje, je vždy alespoň jedna dobrá věc, bez ohledu na to, jak bezvýznamná se vám může zdát.

Jedním ze způsobů, jak si připomenout, že život je skvělý, je vést deník vděčnosti. Každý den si zapište jednu věc, za kterou jste dnes vděční. Můžete také použít pozitivní prohlášení o sobě a obklopit se pozitivními lidmi.

Závěr

Tyto příznaky jsou vědecky podporovány a podporovány výsledky mnoha studií. Ale nejzajímavější na nich je, že je každý z nás může rozvíjet sám v sobě.

Pokud máte potíže s jakoukoli položkou v tomto seznamu, začněte měnit svůj život ještě dnes. Vaše zdraví je nejdůležitějším faktorem dlouhověkosti a všechny ostatní faktory s tím nějak souvisí.

Postarejte se o své tělo a mysl a přidáte se k stoletím. Máte jen jeden život, tak ho vylepšujte a prodlužujte.

Zdroj.Fithacker