3. RYCHLÉ NEBO RYCHLÉ SRDCE

Pocit úzkosti je často doprovázen zrychleným nebo zrychleným tepem. To je známkou toho, že vaše srdce tvrdě pracuje na tom, aby dostalo kyslík tam, kde je ve vašem těle potřeba, protože ho není dost. Pokud jste nikdy předtím nezažili příznaky úzkosti a vaše tělo začalo produkovat rychlý srdeční tep bez dalších příznaků úzkosti, může to být způsobeno nízkou hladinou kyslíku v krvi.

4. DÝCHÁNÍ

Nedostatek kyslíku přirozeně znamená, že budete mít potíže s dýcháním. Pokud ztěžka dýcháte a s obtížemi přijímáte kyslík, pak je v důsledku toho obtížné dostat se do krve dostatek kyslíku. Lidé, jejichž krev má nedostatek kyslíku, také hlásí pocit nedostatku vzduchu, bez ohledu na to, zda vykonávají namáhavou činnost či nikoli.

5. BOLEST HLAVY A ZMATEK

Cítili jste někdy, že vám po zadržení dechu buší hlava? Mnoho lidí pociťuje bolesti hlavy a mohou se lišit v závažnosti. Bolest hlavy sama o sobě není znepokojivým příznakem nedostatku kyslíku v krvi.

Ale bolest hlavy v kombinaci se zmateností, závratěmi a nedostatkem koordinace může být známkou toho, že vaše tělo necirkuluje potřebné množství kyslíku.

Náš mozek potřebuje určité množství průtoku krve a kyslíku, aby fungoval efektivně a cítil se zdravě, a když je tento mechanismus narušen, může náš mozek vytvářet tlak, který potřebuje, jiným způsobem.

Když krev postrádá kyslík, může být obtížné soustředit se a koordinovat tělo, což může vést k bolestem hlavy a zmatenosti.

Bez dostatku kyslíku v plicích nemohou orgány správně fungovat. V důsledku toho se toxiny hromadí v krevním řečišti a následují cévní bolesti hlavy. To se děje proto, že nízké hladiny kyslíku spouštějí dilataci krevních cév a spouštějí migrény.

Nedostatek kyslíku v krvi může být důvodem k obavám, protože je často příčinou nebo spouštěčem jiných nemocí nebo nemocí. Naštěstí vám návštěva lékaře může pomoci zjistit, jak problém nejlépe léčit.

Jak přesně se hypoxémie léčí?

Návštěva lékaře a vyšetření hladiny kyslíku v krvi je prvním krokem k léčbě problému. Lékař provede řadu testů, aby zjistil, kolik kyslíku je ve vaší krvi, a poté se podívá na běžné příčiny nízké hladiny kyslíku.

Lékař pak tyto problémy léčí, ať už jsou jakékoli.

Nosní kanyla

Mírnou hypoxémii lze léčit pomocí přenosné kyslíkové masky nebo pomocí nosní kanyly, která využívá tenkou hadičku se dvěma samostatnými otvory, která se zavádí přímo do nosních dírek. To pumpuje kyslík do vašeho těla a umožňuje, aby ve vaší krvi cirkulovalo více kyslíku. Jedná se o krátkodobou léčbu, která se používá ke zvýšení hladiny kyslíku.

Pravidelné používání kyslíku

Pokud je hladina kyslíku v krvi výrazně nízká, lékař často předepisuje pravidelné a dlouhodobé užívání kyslíku. V závislosti na závažnosti hladin kyslíku ve vaší krvi vám lékař může předepsat používání umělého kyslíku denně, večer nebo pravidelně během dne.

Závěrečné myšlenky

Pokud máte obavy z příznaků nedostatku kyslíku v krvi, je nejlepší domluvit si schůzku se svým lékařem a nechat si udělat potřebné testy, abyste se ujistili, že je vše v pořádku.

Nízká hladina kyslíku může způsobit další zdravotní rizika, takže řešení a léčba problému co nejrychleji je nejlepším řešením.