3) Jasmín

Tato exotická rostlinka výrazně zkvalitňuje spánek, zvyšuje produktivitu a soustředěnost během celého dne. Umístěním Jasmínu v ložnici snížíte vliv stresu a zažijete pocit klidu už jen tím, že si k ní přivoníte.

4) Hadí rostlina

Tato rostlinka se velmi snadno pěstuje a je také vhodná k dekoraci. Efektivně filtruje vzduch a produkuje hodně kyslíku, čímž zlepšuje pokojovou atmosféru. Studie ukázaly, že dokáže pomáhat při respiračních onemocněních, bolestech hlavy, podrážděných očích. V noci zlepšuje spánek a během dne zvyšuje produktivitu.

5) Aloe vera

Tato úžasná pokojová rostlina poskytuje celou plejádu zdravotních přínosů a velmi snadno se pěstuje. Vypouští do vzduchu během noci hodně kyslíku, čímž pomáhá nespavosti a také zlepšuje kvalitu samotného spánku.

Někdy se o aloe vera mluví také, jako o  „rostlině nesmrtelnosti“, neboť se velmi snadno rozmnožuje pomocí řízků. Nepěstujte doma jen jednu. Nejlepší je mít hned několik, rozmístit je do každého pokoje a kromě lepšího spánku ji můžete využít i na množství zdravotních či kosmetických účelů.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts