Ztráta sluchu

Asi 40 % lidí starších 50 let má různé problémy se sluchem. Tyto zdravotní problémy mohou být způsobeny geny, vysokým krevním tlakem nebo rozvojem metabolického syndromu. Takže ještě jednou kontaktujte odborníka na vyšetření sluchu.

křehké kosti

Pokud je vaše strava chudá na vápník a vitamín D, vaše kosti mohou ztrácet svou pevnost ještě před 50. rokem života. Odborníci tvrdí, že ženy se špatnými návyky ve věku 35 let mohou mít problémy s minerální hustotou kostí.

Po 50 letech jsou kosti u žen křehčí než u mužů. A to vše proto, že ženské tělo je tak uspořádáno. Ano, už víte, o čem mluvím. Menopauza, návaly horka, snížená produkce estrogenu.

Je důležité pochopit, že potraviny bohaté na vápník a vitamíny nejsou všelékem. Potřebujeme také fyzickou aktivitu, a to sílu. Tato gravitační zátěž pomůže kostem zesílit. Hlavní je vybrat si individuální pohybovou aktivitu pro každého člověka.

ochablé svaly

Pokud svaly nejsou v dobré kondici, pak to prozradí váš věk. To je patrné zejména na rukou. Aby se nějak zlepšil svalový tonus, je nutné provádět 2-3 silové tréninky týdně. Pro začátek můžete provést jednoduchou sestavu cviků s fitness gumičkami a lehkými činkami.

Kromě fyzické aktivity dbejte na to, abyste měli v každém jídle alespoň 20-25 gramů kvalitních bílkovin. Vejce, mořské plody, libové hovězí, telecí, drůbež – to jsou potraviny, které by neměly chybět ve vaší lednici!

Kůže bez tónu

S věkem pokožka začíná ztrácet důležitou bílkovinu – kolagen. V důsledku toho se objevují vrásky, ztrácí se tón pleti. Čím rychleji tento proces probíhá, tím starší vypadáte.

Strava bohatá na vitamín C a potraviny bohaté na kolagen pomohou zlepšit tón pleti. Nezapomínejte také na dostatečný pitný režim.

Zdroj:yandex