3) Jídlo

Cibule, pórek, pažitka i česnek obsahují účinná látku alliin. Ta se při vaření, krájení a pojídání přeměňuje na éterický olej alicin, který velmi intenzivně zapáchá. Trvá přibližně 12 hodin, dokud z těla vyprchá. Nezapáchá jen dech, uniká z těla každým tělesným otvorem a každou tekutinou. Nejvýrazněji ho však bude cítit z úst a potu.

Smradlavý dech vám mohou způsobit i ředkvičky, proto si je raději pokrájejte, osolte a nechte odstát alespoň 10 minut. Všemi otvory se vylučuje i alkohol, neprekryjete ho žvýkačkou ani umytím zubů. Budete muset počkat, dokud vyprchá.

4) Nemoc

Pokud vám zapáchá z úst může být za tím zubní kaz, kvasinková infekce hrdla nebo i hnisavá angína. Zde však bolestivě pocítíte. Jsou však onemocnění, která nebolí a také se dají z dechu vyčítat. Jedním z nich je cukrovka, projevuje se acetonovým zápachem. Zápach však může signalizovat onemocnění dutin, trávicího traktu nebo plic.

5) Máte dietu

Omezily jste sacharidy a váš jídelníček tvoří převážně bílkoviny? Pokud snížíte příjem sacharidů na méně než 100 gramů za den, v těle se spustí ketóza. Je to stav, kdy se spalují tuky namísto cukrů a její součástí je i dech, který páchne po acetonu.

Zdroj:somzena