Bylinky, které zabíjejí parazity

V případě, kdy se u vás vyskytuje několik zmíněných příznaků současně, je vysoká pravděpodobnost, že je způsobují paraziti.

Následující bylinky můžete použít na jejich vyhubení:

1. Česnek

Česnek je nejen jedním z nejsilnějších přírodních antibiotik, ale také výborně účinkuje proti parazitům. Kromě toho kontroluje sekundární výskyt houbovitých infekcí (mykóz).

Jeho hlavní účinnou látkou je alicin, který se aktivuje při pohmoždění česneku. Vařením se částečně ničí.

Pohnožděný česnek můžete jíst například s medem, který natřete na chleba s máslem. Jeho ostrá chuť se tak výrazně zmírní a snadněji se pak konzumuje.

2. Hřebíček

Hřebíček, podobně jako česnek, je jednou z nejsilnějších bylinek proti parazitům. Vděčí za to aktivní látce karyofylenu.

Po vstupu do krevního oběhu tato aktivní látka ničí jak samotné parazity, tak mikroskopická vajíčka a larvy.

Hřebíček se dá použít při léčbě cholery, malárie, tuberkulózy, svrabu a proti dalším parazitům. Je však dobrý i proti klasickým bakteriím, virům a houbám, jako je například Candida.

3. Zázvor

Zázvor napomáhá cirkulaci krve, trávení a zmírňuje plynatost. Nadměrné nadýmání je typické v případech, kdy se tělo snaží vypořádat s odumřelými parazity.

Podporuje tvorbu žaludečních kyselin, které jsou první obranou těla před vnitřními parazity. Také odstraňuje hleny, ve kterých se paraziti zvyknou často zahnízdit.

4. Okurková semínka

Okurková semínka jsou výborná na odstraňování parazitů, jako jsou tasemnice v trávicím traktu. Obsahují totiž enzymy, které zabíjejí tasemnici.

Pro rychlou očistu rozemelte nebo rozdrťte 1 až 2 čajové lžičky okurkových semínek na prášek a přidejte si je do nápoje. Užívejte denně po dobu jednoho týdne.

5. Dýňová semínka

Dýňová semínka obsahují tuk, který je pro parazity a jejich vajíčka toxický. Způsobuje, že paraziti se odtrhnou od střevních stěn a následně jsou stolicí vyloučeni ven z těla.

Čínští přírodní lékaři je používají při akutní schistosomiáze a tasemnici.

1 šálek dýňových semínek rozemelte v mlýnku na kávu nebo je rozdrťte v hmoždíři a přidejte si je do salátů nebo smoothie.

6. Kurkuma

Kurkuma je velmi všestranné indické koření. Kromě protiparazitárních účinků je silně protinádorová, protizánětlivá a detoxikační.

Pro lepší absorpci aktivní látky kurkuminu ji smíchejte s pepřem a olivovým olejem. Užívejte 1 až 2 čajové lžičky kurkumy denně.

7. Feferonky nebo chilli koření

Toto pálivé koření má silné účinky proti mykózám, plísním a střevním parazitům. Také zesiluje účinky ostatních protiparazitárních látek jako například dýňových semínek či zázvoru.

Nejlepší je africký kajenský pepř, ale dobře poslouží i naše tradiční feferonky.

8. Protiparazitární čaje

Na trhu dnes najdete různé protiparazitární čaje. Obsahují směs bylinek, z nichž každá působí na nějaký jiný druh parazita. Jsou tak schopny pokrýt široké spektrum různých parazitárních onemocnění.

9. Probiotika

Během vaší protiparazitární kúry byste měli užívat probiotika, hlavně večer před spaním.

Účelem probiotik je regenerovat a očistit střeva od toxických látek, které po sobě zanechali paraziti.

Jezte například kefíry, čisté jogurty, kysané zelí, kombuchu a jiné fermentované potraviny.

Zdroj.vylectese