11. Petrželka

Petrželka je dalším diuretikem, které má pozitivní vliv na zdraví člověka. Funguje jako ozdoba pokrmů, která obsahuje různé druhy antioxidantů. Můžete ji jíst čerstvou, nebo pokud vám nechutná, můžete ji při vaření přidat do jídla nebo s ní osvěžit vodu, kterou pijete. Výrazná chuť petrželky může osvěžit i váš dech.

12. Kofeinové nápoje

Veškeré kofeinové nápoje, např. čaj a káva, jsou skvělými diuretiky. Ale pokud je řeč o tomto druhu diuretik, musíme zmínit i jejich negativní účinky. Kofein, který obsahují, může na tělo působit negativně, a proto byste se měli poohlédnout spíše po nápojích, které kofein neobsahují, ale zároveň fungují jako přírodní diuretika.

13. Voda

Ačkoliv to může znít poněkud zvláštně, tak voda přispívá k uvolnění přebytku tekutin z těla. Pokud nevypijete dostatek vody, pak bude vaše tělo vodu zadržovat, aby udržovalo stálou hladinu vody v těle. Pokud do vody přidáte trochu citronové šťávy, nebo si připravíte směs horké vody a zázvoru (něco jako zázvorový čaj), pak získáte to nejlepší možné diuretikum. Spojením vody a doplňků s dobrými diuretickými účinky získáte to nejlepší.

14. Rajčata

Syrová rajčata mají silný diuretický účinek. Můžete z nich připravit čerstvý rajčatový džus nebo je použít při přípravě salátů. Nebo můžete do rajčatového džusu přidat mrkev a vodní meloun, abyste dosáhli trochu jiné chuti a lepších výsledků. Rajčata jsou bohatá na lykopen, což je látka, která má výrazný antioxidační účinek, ochrání vás před rakovinou a zlepší stav vašeho srdce.

15. Okurka

Okurky obsahují velké množství vody a stimulují funkci močových cest. Mohou být velmi prospěšné také pro diabetiky, pro osoby, které hodlají zhubnout a pro pacienty s rakovinou. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, které zdravotní stav zlepšují celkově.

16. Vodní meloun

Meloun je plný vody, která podporuje vylučování přebytečné vody a soli z těla. Ale musíte dbát na to, abyste melounu nesnědli moc, protože může zvýšit hladinu cukru v krvi a tím by mohlo dojít k nežádoucím účinkům.

17. Mrkev

Je obecně známo, že mrkev obsahuje základní živiny, které mohou zlepšit váš zrak. Navíc fungují i jako přírodní diuretikum. Můžete ji konzumovat čerstvou, nastrouhanou či nakrájenou, přidávat ji do salátu, nebo uvařit jako přílohu k vašemu oblíbenému jídlu. Bez ohledu na to, v jaké formě ji sníte, určitě využijete všech zdravotních výhod, které přináší.

18. Česnek

Česnek má řadu zdravotních výhod, včetně silného diuretického účinku. Můžete jej přijímat v syrové podobě, nebo ve formě pilulek či prášku. Dobrou zprávou je, že nemusíte sníst moc česneku, abyste pocítili jeho zdravotní přínos. Stačí přidat jeden či dva stroužky do vašeho oblíbeného jídla.

19. Artyčoky

Diuretický účinek artyčoků se dá srovnat s účinkem běžných diuretik. Zlepšují také trávení a mohou přispívat k hubnutí. Navíc obsahují mnoho vitamínů a minerálů a odvádí z těla přebytečné množství tekutin.

20. Chřest

Chřest je jedním z nejzdravějších druhů zeleniny a obsahuje spoustu živin. Kromě toho má silný diuretický účinek a dokáže změnit aroma moči díky obsahu specifických kyselin.