15 receptů na smoothie, která zapůsobí na váš organismus jako kartáček. Kompletně ho vyčistí!

Banán + hruška + špenát + salát locika + celer + citrón

Hrst listů špenátu, 5 listů lociky, 3 stonky celeru, 1 hruška, 1 banán, šťáva z citrónu nebo limetky, 1,5 sklenice vody. Tento koktejl k snídani bych neodmítl…

Banán + jablko + mrkev + pomeranč + zázvor + máta

3 mrkve, 2 zelená jablka, kousek zázvoru, 2 banány, 1 pomeranč, hrst listů máty. Tento recept je na rozdíl od předchozích receptů pro dvě osoby. Nejprve získejte šťávu z pomeranče, jablka a mrkve a teprve potom ji smíchejte s ostatními přísadami. Je to tak dobré…

Banán + jahody + brusinky +máta

200 g jahod, 150 g brusinek, klikvy nebo višní, 2 banány, 1 sklenice listů máty, 1 sklenice vody. Jahodové smoothie — to je ale pochoutka.

Banán + jablko + nať koriandru + otruby

Půlka banánu, půlka zeleného jablka, 1 polévkové lžíce otrub, nať koriandru, bazalky, špenátu nebo máty. Zkuste tuto nezapomenutelnou chuť: co také říci o koktejlu, který obsahuje otruby.

Ananas + okurka + špenát + zelený čaj + citrón + zázvor

1 okurka, 2 listy špenátu, 2 misky nakrájeného ananasu, šálek uvařeného zeleného čaje, šťáva z půlky citrónu, kořen zázvoru podle chuti. S čajem to bude zdravé! Jen ho nedělejte moc silný.

Hroznové víno + grapefruit + jahody + avokádo + banán + lněná semínka + citrón

Půlka grapefruitu, 15 jahod, hrst hroznového vína bez stopek, půlka avokáda, 1 banán, šťáva z půlky citrónu nebo limetky. Napřed v mixéru rozmixujte lněná semínka a potom přidejte ostatní přísady.

Jablko + okurka + citrón

1 jablko, šťáva z poloviny citrónu, 2 okurky. Úžasně jednoduchý a chutný recept.

Ananas + okurka + kiwi + citrón

1 kiwi, 1 оkurka, půlka menšího ananasu a šťáva z jednoho citrónu. Možná vám to bude připadat trochu kyselé, tak si přidejte podle chuti med.

Banán + pomeranč + avokádo + bylinky + citrón

1 banán, 1 pomeranč, dužina 1 avokáda, bylinky, sklenice vody a šťáva z půlky citrónu. S avokádem bude recept velmi zajímavý, musíte ho vyzkoušet.