10. Sirup s vysokým obsahem fruktózy

Jednoduše řečeno, sladidla jsou oblíbenou potravou rakovinných buněk. Jíst příliš mnoho sladidel nemusí nutně způsobit rakovinu, ale existující rakovinné buňky se šíří a rostou rychleji. Chraňte se vařením doma a snížením příjmu cukru.

11. Umělá sladidla

Tyto náhražky cukru vám nijak nepomohou zhubnout, nekontrolují hladinu cukru v krvi a také brání vašemu tělu přesně určit množství přijatých kalorií. 

Dochází to k bodu, že prostě chcete jíst sladké ještě víc. V konečném důsledku jsou náhražky cukru plné chemikálií, které se v těle stávají zabijáky.

12. Alkohol

Mírná konzumace je v pořádku, ale příliš mnoho alkoholu zvyšuje riziko rakoviny úst, jícnu, jater, tlustého střeva, konečníku a prsu. Ve skutečnosti je konzumace alkoholu druhou největší příčinou rakoviny na světě (tabák je první). 

Po menopauze je riziko ještě vyšší. Nepijte více než jednu sklenici denně.

13. Neekologické ovoce a zelenina

Tradičně pěstované ovoce je plné nebezpečných pesticidů a dalších toxických chemikálií. Mnoho z nich je v Evropě zakázáno, ale v Americe se stále používají. Bohužel mytím ovoce se všechny tyto chemikálie neodstraní, proto je nejlepší kupovat bio ovoce a zeleninu, kdykoli můžete.

14. Nakládané potraviny

Nakládané potraviny jsou většinou kombinací dusičnanů, dusitanů, soli a octa. Obsahuje také spoustu umělých barviv. Přestože ocet sám o sobě může být zdravý, vysoké množství soli, dusičnanů a dusitanů není vůbec dobré. Každodenní příjem fermentovaných potravin je spojen se zvýšeným rizikem rakoviny žaludku a tlustého střeva.

15. Teplé nápoje

Mnohé z vašich oblíbených jídel jsou ve skutečnosti zdraví škodlivé, takže už teď můžete mít deprese, protože jíte věci, kterým se obvykle vyhýbáte. Příliš horké nápoje mohou poškodit jícen a způsobit rakovinu hrtanu.

Co je však příliš horké? Vědci říkají, že příliš horkých je asi 65 °C, ale kdo opravdu pije tak horké nápoje?

Bohužel, mnoho z těchto potravin je součástí našeho každodenního jídelníčku. Může být obtížné se jim vyhnout, zejména když máte těžký den.

Pokud se však budete držet jen několika zdravých potravin, zjistíte, že se budete cítit mnohem lépe a vaše tělo nebude špatné jídlo snášet.