6. Výzkum ukazuje, že z 200 nejběžnějších léků je 16 schopno způsobit impotenci.

Seznam zahrnoval léky používané na hypertenzi, spazmolytika, sedativa, prášky na spaní a léky na žaludeční vředy.

7. Kofein ničí volný testosteron, což v konečném důsledku zvyšuje hladinu ženských hormonů.

8. Hlavním důvodem porušení kvality erekce na pozadí konzumace alkoholu je porušení funkce jater a v důsledku toho porušení výměny mužských hormonů, na kterých závisí normální sexuální funkce.

9. Tělo během spánku produkuje testosteron, růstový hormon a další nezbytné hormony. V souladu s tím jeho nedostatek negativně ovlivňuje jak imunitu, tak udržení mužské síly.

10. Pečivo a pečivo obsahují několik potravin, které snižují hladinu testosteronu: kyseliny, droždí a cukr.

11. Uzeniny a různé uzené produkty obsahují tekutý kouř. Při požití způsobuje toxické poškození tkání varlat – žláz, které v těle produkují 95 % testosteronu.

12. Vysoká hladina cukru v krvi je jedním z hlavních rizikových faktorů pro rozvoj impotence. Molekuly glukózy inhibují práci nervových zakončení, což negativně ovlivňuje erekci. Bezpečná dávka cukru není vyšší než 50 g denně.

13. Experimentálně bylo prokázáno, že zvýšený obsah sodíku snižuje produkci testosteronu. Sůl je přirozeně potřebná k regulaci vodní rovnováhy v těle. Ale všechno potřebuje míru. Neškodí sůl, ale její nadbytek.

14. Při obezitě je prudce narušena hormonální rovnováha, klesá produkce testosteronu a stoupá hladina glukózy v krvi.

Sekundární pohlavní znaky jsou méně výrazné, objevují se problémy s erekcí.

15. Sója obsahuje fytoestrogeny – rostlinné analogy ženského pohlavního hormonu. V malém množství je zdravotně nezávadný, ale není vhodný jako úplná náhrada masa, protože je inhibována tvorba mužských pohlavních hormonů.

Zdroj:lunanews.net