4. Neustálá únava.

Studie ukazují, že přibližně 88% lidí, kteří mají hormonální nerovnováhu a problémy se štítnou žlázou, trpí tímto problémem. Pokud se unavíte i po spánku a neděláte nic tak zdlouhavého, je dobré nechat si zkontrolovat hormony. Neustálá únava je dalším znakem pomalého metabolismu – člověk prostě nemá sílu něco dělat.

5. Obtížnost zapamatování.

Podle jedné studie z roku 2014 mají lidé s nízkou hladinou hormonů štítné žlázy menší hipokampus. Toto je ta část mozku, která je zodpovědná za naši dlouhodobou paměť. Když trpíte nedostatkem jódu a následnými problémy se štítnou žlázou, nastávají problémy s pamětí.

6. Deprese a úzkost. Často si myslíme, že těžká úzkost a deprese jsou čistě psychologické problémy, ale není tomu tak – mnoho lékařských studií ukazuje, že existuje souvislost mezi depresí a dysfunkcí štítné žlázy. Pokud máte depresi a úzkost, ukažte svému lékaři štítnou žlázu.
7. Oteklý krk. Nejběžnějším znakem je otok krku, protože je zvětšena štítná žláza. Když naše tělo nemá dostatek jódu, štítná žláza nemůže produkovat dostatek hormonů a začíná se zvětšovat, aby kompenzovala svou nízkou produktivitu. Asi 90% případů strumy je způsobeno nedostatkem jódu. V zemích, kde se používá jodizovaná sůl, je hlavní příčinou Hashimotova choroba.

8. Problémy s koncepcí a těhotenstvím.

Problémy se štítnou žlázou rozhodně nezmizí s těhotenstvím, mohou se dokonce zhoršit. Během tohoto důležitého období by těhotná žena měla dostatek jódu pro sebe a své dítě. Je důležité, aby vše bylo v pořádku s hormony štítné žlázy, protože ovlivňují vývoj embrya. Snížená hormonální funkce může vést k problémům s koncepcí a potratem.

9. Bradykardie.

Nedostatek jódu je také spojen se srdečními problémy, nebo spíše bradykardií, příliš slabým pulzem. Bradykardie může vést k závratím a dokonce k mdlobám.

10. Zácpa.

Snížená funkce štítné žlázy ovlivňuje také náš trávicí systém. Studie prokázaly, že hormonální problémy vedou ke snížení aktivity v žaludku a tlustém střevě, což vede k zácpě.

Sledujte svou štítnou žlázu!

Zdroj.1001post.com