Mléko

Dalo by se říci, že jsme všichni v dětství pili mléko. V dětství nám bylo také řečeno, že mléko posiluje kosti. Odborník na výživu Patrick Holford se však domnívá, že s věkem klesá schopnost trávit hlavní složku mléka, laktózy.

Mléko může v těle způsobit nadýmání, záněty, nesnášenlivost potravin a kyselost.

Důvodem je tepelné zpracování a přidání různých přísad. Abyste se vyhnuli různým chorobám, konzumujte kokosové nebo rýžové mléko, protože se snáze zpracovává.

Koblihy

Koblihy vyrobené z nezdravých přísad, jako je mouka a bílý cukr, jsou zdraví škodlivé. Pokud je používáte, vaše riziko vzniku cukrovky a srdečních onemocnění se významně zvyšuje.

Fast Food

Toto jídlo se vaří velmi rychle a je velmi škodlivé pro vaše tělo. Jíst rychlé občerstvení (zpracované maso, soda a nasycené tuky) je pro vaše zdraví velmi nebezpečné. Lékaři v show Super-Size Me uvedli, že byli touto otázkou vážně zmateni.

Nealkoholické nápoje

Nápoje, které obsahují cukr a chemikálie, jsou pro naše tělo velmi škodlivé.

Studie The Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention zjistila, že pití dvou lahví těchto nápojů týdně může zdvojnásobit slinivku břišní.

Americký lékař Joseph Mercola odhaduje, že pouze jedna láhev obsahuje 10 lžící cukru a 30 až 55 mg doplňků a kofeinu.

Tyto nápoje oslabují kosti. Je vědecky dokázáno, že nealkoholické nápoje jsou mozkovou pastí, takže mozek vysílá signály do těla a vy je chcete konzumovat stále více.

Zpracované maso

Tavené maso obsahuje sodík a dusičnany, které jsou velmi nebezpečné pro zdraví. Americký institut pro výzkum rakoviny zjistil, že konzumace zpracovaného masa může způsobit rakovinu tlustého střeva. V těle se dusičnany přeměňují na dusitany, což může přispívat k tvorbě nitrosaminů (chemikálií způsobujících rakovinu).

Brambůrky

Brambory, které se zpracovávají při vysokých teplotách, mohou produkovat akrylamid, který může být karcinogenní. Dale Hettis, profesor a výzkumný pracovník na Clarkově univerzitě v Massachusetts, uvedl, že akrylamid způsobil rakovinu. Bramborové lupínky mají vysoký obsah solí a tuků, stejně jako sodík, který zvyšuje hladinu cholesterolu a krevního tlaku, což může vést k mrtvici a infarktu.

Také v roce 2005 byla v časopise „The Cancer Science“ zveřejněna studie, která ukázala, že konzumace většího množství soli může vést k rakovině žaludku.

Konzervované polévky

Pokud je přijato více sodíku, než by mělo, tělo zadržuje vodu, což zvyšuje krevní tlak. To může vést k infarktu.

Konzervy jsou často spojovány se zdravými potravinami. Ale ve skutečnosti obsahuje hodně soli. Konzervovaná polévka obsahuje až 890 mg sodíku, což je denní dávka.

Margarín

Margarín obsahuje trans-tuky, které naše tělo nedokáže strávit. Zvýšená hladina cholesterolu může poškodit vaše cévy. Margarín podporuje produkci toxinů a je také velmi škodlivý pro játra. Klinika „Natural Health“ doporučuje jíst přírodní produkty a vyhýbat se margarínu.

Zdroj.Fithacker