postup:

Šlehačem šlehejte vejce s oběma druhy cukru nejdříve při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím více vejce vyšleháme, tím kypřejší bude těsto.

Snížíme rychlost opět na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Těsto nalijeme na plech s vyššími okraji, vyložený pečícím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevníte a nezíská zlatavou barvu.

Na náplň ušleháme šlehačku, opatrně přimícháme zakysanou smetanu a do směsi přimícháme cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus, navrch poklademe okapané ovoce a necháme v chladu trochu ztuhnout. Mezitím si připravíme želé.

Šťávu z obou kompotů dolijeme vodou, abychom získali 750 ml tekutiny. Přidáme cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně rozmícháme a pak povaříme – výsledkem by měl být krásné hladký krém. Když želé trochu vychladne, nalijeme ho na náplň s mandarinkami a dáme do chladu ztuhnout.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk