2) přízemní výhonky

Péče o orchideje musí být správná a pravidelná, pak se v průběhu času vyvíjejí malé výhonky u kořínků. Je složité je oddělit od mateřské rostliny. Výhonky musí dobře vyrůst, aby byly připraveny na oddělení. Jejich délka by měla být asi 3-5 cm.

Ostrým předmětem odřízněte výhonek v místě, kde se spojují. Nechte je zaschnout a pak přisypte dřevěné uhlí. Sazenice nechte v květináči se substrátem. Musí mít otvory, kterými projde vlhkost.

Stejně jako všechny mladé rostliny i orchideje potřebují důkladné hnojení, vhodné hnojivo obsahuje hlavní živiny – dusík, fosfor a draslík. Za rok se můžete těšit z krásných mladých kvetoucích orchidejí.

3) sazeničky

Při této metodě je nutné si koupit lahvičky se sazenicemi orchidejí. Způsob je jednoduchý a přináší vynikající výsledky. Rozbijte baňku, vyberte sazeničky a opláchněte pod tekoucí vodou. Potom namočíme do roztoku manganistanu draselného po dobu 5 minut.

Po uplynutí doby vyjmeme sazenice na papírový ručník a necháme oschnout. Malé rostlinky potřebují hodně světla, vlhkosti a teplotu 20 až 24 ° C.

Sdílejte tento geniální způsob jak rozmnožit orchideje i s vašimi přáteli! Určitě si jim budou také hodit

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts