postup:

Máslo nakrájíme na kostky a vložíme do sklenic. Máslo může mírně přesahovat přes okraj sklenic.

Sklenice s máslem uložíme na plech na pečení a vložíme do vyhřáté trouby na 110 stupňů – sklenice necháme uvnitř 15-20 minut.

Jak můžete vidět, máslo se v troubě roztálo, můžeme tedy sklenice opět doplnit. V horkém másle by se tuhé máslo mělo rychle a jednoduše rozpustit. Máslo ve sklenicích by mělo sahat asi centimetr pod okraj sklenice (já používám sklenice od přesnídávky – raději udělám více menších sklenic.

Nyní sklenice zavřeme víčkem. Ujistěte se, že okraj sklenice je čistý – nesmí být znečištěný od másla. Opět vložíme do trouby a při teplotě 110 stupňů necháme v troubě 45 minut – máslo se rozdělí na dvě části na pevnou a kapalnou část.

Necháme vychladnout a dobře všechny nádoby ještě jednou zkontrolujeme. Na vrch sklenic napíšeme datum zavařování. Máslo vydrží 3 roky!

Skladujeme na stejném místě jako domácí džemy a pomazánky. Před použitím je třeba dobře protřepat, aby se obě hmoty promíchaly.