Příprava:

Zahřejte vodu na ohni a před varem přidejte brusinkovou šťávu, poté přidejte koření a nechte 20 minut provařit na nejnižší teplotu. Po vychladnutí na pokojovou teplotu přidejte pomerančovou a citronovou šťávu. Množství je plánováno na jeden den.

Tajemství léčivých vlastností nápoje štítné žlázy

Brusinky jsou vynikajícím zdrojem jódu, který je nezbytný pro zdraví štítné žlázy, a tyto bobule obsahují až 400 mcg a jsou jedním z nejlepších přírodních zdrojů jódu. Dostatečný příjem jódu napomáhá detoxikaci organismu, reguluje metabolismus, růst a vývoj.

Zázvor je v současnosti velmi oblíbeným léčivým kořením a má to dobrý důvod, protože opravdu funguje. Patří sem i příznivý vliv na štítnou žlázu. Obsahuje hořčík, který je prokazatelně důležitý při kontrole onemocnění štítné žlázy. Navíc působí protizánětlivě, čímž pomáhá předcházet zánětlivým procesům spojeným s hypotyreózou.

Skořice je víceúčelový lék na štítnou žlázu. Obsahuje extrakt, který hraje zásadní protizánětlivou roli při indukci exprese mRNA v oblastech prozánětlivých cytokinů. Laicky, lékařská aplikace skořice by mohla hrát hlavní roli v léčbě dysfunkce štítné žlázy. Skořice navíc působí protizánětlivě a snižuje inzulínovou rezistenci, která úzce souvisí s rozvojem Gravesovy choroby.

Muškátový oříšek je přírodní látka zlepšující náladu a sedativum a stimuluje metabolismus.

Pomerančový džus je bohatým zdrojem vitamínu C, který je nezbytný pro mnoho procesů v těle. Obsahuje ideální poměr fruktózy a glukózy, z minerálních látek hořčík a draslík. Pozitivně působí na štítnou žlázu a zvyšuje kyselinu glukuronovou, která na sebe váže a odvádí toxiny z těla a napomáhá správné funkci hormonů.

Citronová šťáva má cenné nutriční složení a výjimečné léčebné vlastnosti na řadu nemocí, napomáhá detoxikaci a posiluje imunitu.

K hypotyreóze dochází, když štítná žláza neprodukuje dostatek hormonů. Toto onemocnění postihuje obě pohlaví, nejčastěji však ženy nad padesát let. Štítná žláza reguluje metabolismus a nízká hladina hormonů zpomaluje organismus a zároveň mnoho pochodů, od metabolismu až po tělesnou teplotu. Pokud se neléčí, může vést k vážným zdravotním problémům.

Pokud máte pomalou štítnou žlázu, pijte tento nápoj každý den. Jezte také potraviny bohaté na B komplex a železo a mořskou zeleninu, jako je chaluha a řasa nori. Zvyšte příjem potravin bohatých na vitamín A, jako jsou sladké brambory, mrkev nebo dýně,

Obecným pravidlem je jíst zdravé a organické potraviny bohaté na antioxidanty.

Vyhýbejte se potravinám, které mohou narušovat funkci štítné žlázy – brokolice, zelí, květák, kapusta, špenát, červená řepa, sója, arašídy, hořčice.

Zdroj..dnevno.hr