Je pravda, že rozinky mají oproti hroznům vyšší koncentraci cukru. Na co si musíte dát pozor, je nekupovat rozinky od výrobců, kteří přidávají cukr během sušení. S konzumací to také nepřehánějte. Na den postačí jedna hrst (cca 25 g). Střídmá a pravidelná konzumace přispěje k vašemu zdraví, protože rozinky jsou především plné antioxidantů. Pomáhají také udržovat krevní tlak a mají příznivý vliv na činnost srdce.

Jsou také bohaté na vitamíny skupiny B a pomáhají v boji s chudokrevností, zlepšují funkci jater a díky vláknině mají dobrý vliv na trávení. Jsou bohaté i na vápník a přidáním jogurtu se postaráte o to, aby vaše tělo dostalo potřebnou denní dávku na posílení kostí. Také rozinky obsahují méně bílkovin. Pokud je konzumujete s ořechy, kromě bílkovin a zdravých tuků se ořechy postarají i o vyrovnání cukru, nikoli cukru. Kvůli tomu všemu jsou rozinky rozhodně svačinkou, kterou byste měli zařadit do svého jídelníčku.

Zdroj:ljepotaizdravlje.hr