Příprava:

První krok:  Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia a žáruvzdorný plech vymažte tukem. Česnek nakrájíme na plátky a potřeme jím dno máslem vymazané pánve.

Druhý krok:  Postavte hrnec na oheň, poté rozpusťte 3 lžíce másla, přidejte mouku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Opatrně vmíchejte zakysanou smetanu a kuřecí vývar a vše přiveďte k varu, poté nastavte troubu na nízkou teplotu a nechte ji tam ještě 3 minuty. Poté zcela stáhněte z ohně, poté přidejte sýr a míchejte, dokud se vše nespojí.

Třetí krok:  Plátky brambor položte úhledně ve vrstvách na pekáč, mezi vrstvami posypte solí a pepřem, poté přelijte zálivkou ze sýra a zakysané smetany, aby byly brambory zakryté.

Čtvrtý krok:  Vršek posypte parmazánem a vložte do trouby na 45–60 minut. Když je dozlatova opečené a křupavé, je čas podávat a vychutnávat.