Popraskaná skořápka? Jaká smůla

Chcete si připravit perfektní snídani? Vejce mezitím odmítají poslouchat a během vaření praskají … Určitě jste udělali tuto chybu.

Nezapomeňte nevkládat vejce do horké vody, kterou jste právě vybrali z chladničky. Vejce dejte chvíli na kuchyňskou linku, než je hodíte do vroucí vody. Tímto způsobem vyrovnáte teplotní rozdíl, který může způsobit prasknutí pláště.

Triky kuchařů a … našich babiček

Chcete mít jistotu, že se skořápka nerozbije? Zaoblený konec vajíčka propíchněte připínáčkem nebo párátkem. Tím se sníží tlak ve vejci.

Naše babičky také používaly skvělý způsob vaření vajec. Přidejte lžíci citronové šťávy do vroucí vody. To chrání plášť před poškozením.

Došel citron? Nahraďte jej octem. Situaci by měla zachránit také obyčejná kuchyňská sůl.

Perfektní vejce natvrdo? Vařte je 8 minut od okamžiku vaření. Dáváte přednost polotekutému žloutku? Po přibližně 3 minutách vejce vyjměte.

Zdroj:o2pl