1. Uvolněné nehty

Dr. Anthony vysvětluje, že důvodem, proč lidé uvidí na nehtech vodorovné vyvýšeniny, je to, že by mohlo dojít k přímému poranění nehtů nebo by to mohlo být příčinou vážnější nemoci, v takovém případě uvidíte více než jeden nehet. Je to proto, že tělo zaměřuje svou energii na boj s nemocí, nikoli na nehty.

  1. Tmavé čáry dole

Podle WebMD může změna barvy nebo tmavá čára na nehtu někdy způsobit melanom, nejnebezpečnější typ rakoviny kůže. Melanom může také způsobit černou linku nebo pruh na nehtu. Pokud si toho všimnete, je důležité co nejdříve navštívit svého lékaře.

  1. Okousané nehty

Podle lékařského časopisu Diagnostic and Statistical Manual of the American Psychiatric Association (DSM) klasifikuje nehty jako jeden z příznaků obsedantně-kompulzivní poruchy. Pokud je to nadměrné, měli byste navštívit svého lékaře.

  1. Modré nehty

WebMD vysvětluje, že když nehty zmodrají, je to známka toho, že tělo nedostává dostatek kyslíku. Mezi možné příčiny patří plicní a srdeční problémy.

  1. Bílé skvrny

Někteří se mylně domnívali, že bílé skvrny na nehtech znamenají nedostatek vápníku, ale Dr. Anthony říká, že jsou často důsledkem traumatu, jako je například udeření prstem do něčeho.

Pokud si všimnete některého z těchto stavů na svých nehtech a máte obavy, určitě navštivte svého lékaře.