Příprava:
Troubu zahřejte na 180 stupňů.
Zceďte višně, aby odtekla šťáva. Slijte ji, nebudete ji potřebovat.
Do misky dejte cukr a vejce, dobře našlehejte šlehačem, než se začnou tvořit malé bublinky (nešlehejte však déle než 2 minuty).
Do ušlehané směsi vajec a cukru přilijte kefír a dobře promíchejte.
Do směsi přidejte kypřící prášek a mouku, množství mouky upravte tak, aby vzniklo husté těsto jako na lívance.
Formu na pečení vymažte máslem a těsto nalijte do formy.
Nahoru naskládejte višně.
Dejte péct na 45 minut, propečení zkoušejte sirkou (píchněte do buchty, je-li sirka suchá, je buchta hotová).
Buchtu nechte vychladnout, pocukrujte moučkovým cukrem.
Dobrou chuť! Recept si uschovejte a podělte se s přáteli!