Příprava:

Troubu zahřejte na 180 stupňů.

Zceďte višně, aby odtekla šťáva. Slijte ji, nebudete ji potřebovat.

Do misky dejte cukr a vejce, dobře našlehejte šlehačem, než se začnou tvořit malé bublinky (nešlehejte však déle než 2 minuty).

Do ušlehané směsi vajec a cukru přilijte kefír a dobře promíchejte.

Do směsi přidejte kypřící prášek a mouku, množství mouky upravte tak, aby vzniklo husté těsto jako na lívance.

Formu na pečení vymažte máslem a těsto nalijte do formy.

Nahoru naskládejte višně.

Dejte péct na 45 minut, propečení zkoušejte sirkou (píchněte do buchty, je-li sirka suchá, je buchta hotová).

Buchtu nechte vychladnout, pocukrujte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť! Recept si uschovejte a podělte se s přáteli!