1. Jablečný ocet a sůl

½ Smíchejte hrnek jablečného octa a dvě polévkové lžíce himalájské krystalické soli ve 3 litrech teplé vody, poté vše nalijte do misky a namočte si v ní nohy na 10-15 minut.

Až budete hotovi, otřete si nohy do sucha čistým ručníkem.

2. Jedlá soda

Jedlá soda má protiplísňový účinek, proto naplňte hrnek jedlé sody 3 litry vody, namočte si nohy na 20 minut a poté končetiny otřete dosucha.

3. Česnek

Díky přírodním antibakteriálním a fungicidním aktivním složkám přítomným v česneku se můžete chránit před plísněmi nohou. Rozdrťte tři články česneku, nalijte na ně 2 litry vody a namočte si nohy do této směsi na 10 minut.

4. Zelený čaj

Ve 12týdenní studii odborníci vysvětlili, že léčba infikované nohy extraktem ze zeleného čaje by mohla snížit úroveň plísňových infekcí nehtů a nohou během několika dní. Šálek silného odvaru ze zeleného čaje je také dobré zalít 2-3 litry vody a na 10 minut si v něm namočit nohy.

5. Noste dobře větranou obuv z přírodních materiálů

Pokud chodíte v obuvi, která je uzavřená, nemá ventilační otvory a je vyrobena například z plastu, je velmi vysoká pravděpodobnost vzniku plísní na nohou. Neměli byste dlouhé hodiny stát v botě, co nejdříve si sednout, vylézt z ní, umýt si nohy a pak chodit naboso.

6. Tea tree oil

Tea tree oil obsahuje velmi silný fungicid, proto kápněte 10 kapek tea tree oleje do 2 litrů teplé vody a namočte si v něm nohy na 10 minut, plísňová infekce tak časem odezní. Poté nohy otřete do sucha a naneste několik kapek oleje z čajovníku na nejvíce infikovaná místa.

Zdroj:9am.hu