Příprava obkladu:

Při aplikaci obkladů je třeba se usadit na klidném místě a lehnout si, nejlépe v zatemněné místnosti. Dejte si obklad na čelo. Uvolněte se a zklidněte své dýchání. Podle toho, kde cítíte bolest nejvíce, můžete obklad přesunout na hlavu, krk, ramena, spánky…

Obklad můžete přiložit na několik míst, například studený obklad na čelo a teplý obklad na ramena, pokud je bolest hlavy způsobena napětím. Po přiložení obkladů vypijte sklenici vody.

Obklady z jablečného octa – dobrý pomocník při migrénách a zánětech dutin

Když dostanete migrénu nebo zánět dutin, vyzkoušejte obklady z jablečného octa.

Kromě toho, že je jablečný ocet obecně zdraví prospěšný,  je také přirozeným detoxem pro tělo a bylo prokázáno, že pomáhá při bolestech hlavy.

Ujistěte se, že pro zdravotní účely vždy používáte 100% přírodní jablečný ocet.

Příprava obkladu:

Do misky nalijte šálek jablečného octa. Namočte bavlněnou gázu nebo hadřík a nechte několik minut v octě. Poté dobře sceďte. Poté přemístěte bavlněnou utěrku na cca 10 minut do lednice.

Přiložte vychladlou gázu na čelo a jemně ji přitlačte rukama. Počkejte, až se vám gáza na čele trochu zahřeje.

Inhalace jablečného octa

Podobně jako obklady pomůže i inhalace jablečného octa. V široké misce smíchejte asi čtvrt šálku jablečného octa a 3 šálky horké vroucí vody. Umístěte si ručník kolem hlavy tak, aby padal kolem misky a inhalujte po dobu 5-10 minut.

Při nádechu nedýchejte ústy, ale pouze nosem a dbejte na to, aby váš obličej nebyl příliš blízko tekutiny, abyste se nepopálili.

Tato inhalace jemně vyčistí vaše dutiny a uvolní napětí v oblasti hlavy.

Kromě obkladů a inhalací mohou být nápomocná i lehká protahovací cvičení a pomalé a vědomé dýchání.

Další tip

Pití jablečného octa pomáhá i při bolestech hlavy – každý den vypijte šálek vody se 2 lžičkami jablečného octa. Nezapomínejte pít dostatečné množství vody, protože z dehydratace se může objevit i bolest hlavy.