7) Náhrada tělového mléka

Poté, co zjistíte, jakým přínosem dokáže být arganový olej pro vaši pleť na obličeji, neváhejte ho využít i na jiných částech těla. Dokonce jím můžete nahradit i celotělové hydratační mléko!

Stačí, když přidáte několik kapek arganového oleje do nosného oleje (slunečnicový, olivový, kokosový a podobně) a touto směsí si pak natřete celé tělo. Vyhnete se tak škodlivým chemikáliím, které obsahují téměř všechny komerční tělová mléka.

Na problémová místa jako jsou lokty, paty nebo ruce potom naneste ještě extra kapku čistého arganového oleje.

8) Vlasový kondicionér

Arganový olej je přínosem nejen pro vaši pokožku, ale i vlasy. Jde totiž o olej, který je málo mastný, což z něj dělá perfektní vlasový kondicionér. S pomocí něj si vlasy mnohem snadněji rozčešete a navíc opraví roztřepené konečky vlasů.

Arganový olej dále pomáhá snižovat vypadávání vlasů, chrání vlasy před vlivem fénů i kulem a celkově zlepšuje lesk vlasů.

Existuje dokonce výzkum, který udává, že arganový olej podporuje růst vlasů, proto ho neváhejte vmasírovat do pokožky hlavy. V závislosti na délce, tloušťce a hustoty vašich vlasů budete na tento účel potřebovat 1 až 3 kapky arganového oleje.

Začněte s jednou kapkou ohřátou v dlaních, kterou pak rozetřete do vlasů. Pozornost nezapomeňte věnovat i jejich konečkům. Po dokončení zahřejte v dlaních další kapku a tu si pak vetřete přímo do vlasové pokožky.

Pokud vám náhodou zůstane nadbytek oleje na vlasech, ten pak rozetřete na obličej, krk nebo ruce.

9) Hloubkový vlasový kondicionér

V případě, že trpíte suchými nebo lámavými vlasy, jednou týdně si udělejte hloubkovou noční vlasovou kúru pomocí arganového oleje.

Zahřejte v dlaních 4 až 10 kapek oleje předtím, než si je vmasírujete do vlasové pokožky a vlasů. Po nanesení si dejte na hlavu sprchovou čepici a lehněte si takto do postele.

Tělesné teplo nakumulované pod čepicí během noci pomůže oleji proniknout hlouběji do pokožky a zároveň zabrání zašpinění vašeho polštáře. Ráno si vlasy umyjte běžným způsobem.

Pokud navíc máte problémy s lupy nebo suchou pokožkou, dělejte tuto kúru 2 krát týdně až do doby, kdy uvedený problém vyřešíte. Potom na udržení stačí už jen jednou za týden, případně jednou za dva týdny.

10) Balzám na rty

Arganový olej může být přínosem nejen pro vaši pokožku či vlasy. Výborně nahradí i klasický balzám na rty.

Podobně jako v předešlých případech, vezměte 1 kapku oleje do dlaní, zahřejte ho a následně naneste na vaše rty.

Výsledkem budou krásné, měkké a nepopraskané rty. Jeho účinky na rty oceníte hlavně v zimních měsících, případně během suchého léta.

11) Péče o nehty

Nyní se pojďme podívat na to, jak vám arganový olej pomůže s vašimi nehty. Jde o nemastný olej, který se výborně hodí na nehty a koutky nehtové pokožky.

Nejprve z nehtů na rukou či nohou odstraňte veškerý lak a dobře je omyjte vodou a mýdlem. Poté naneste zlomek kapky na každý nehet samostatně a vetřete ho do nehtového lůžka.

Nechte působit několik minut, pak si nehty omyjte, případně jen otřete papírovým kapesníkem. Vaše nehty zanechá lesklé, koutky hydratované a chráněné před rozvojem nehtových mykóz.

12) Suché ruce a chodidla

Pokud vám vysychá a láme se kůže na rukou nebo chodidlech, vmasírujte si do ní 2 kapky arganového oleje. Zvláštní pozornost věnujte nejvíce problémovým místům.

V případě, že je pokožka příliš suchá, může si to vyžadovat pár extra kapek oleje navíc.

Na posílení účinku si po vstřebání oleje dejte na nohy ponožky (nebo rukavice na ruce), aby se zvýšila jejich teplota. Vhodný je čas minimálně 20 minut nebo klidně i na celou noc.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts