Dlouho známé účinky zázvoru

Není to poprvé, co se zázvor dostal do centra pozornosti výzkumníků rakoviny. Pravdou je, že některé jeho protirakovinné účinky jsou známy již desítky let.

Látky a enzymy v něm mohou silně působit na potlačující geny našeho těla.

A to jsou nakonec síly, které tvoří armádu imunitního systému, kterou lze poslat proti rakovinným buňkám, takže konzumace zázvoru jako onkologického pacienta může být velkou službou.

Klinicky ověřené studie a účinky

Zlepšení bylo pozorováno u mnoha pacientů, jednoznačně po konzumaci zázvoru. Bylo prokázáno, že zmírňuje a redukuje rakovinu prostaty, ale také inhibuje patologické procesy u rakoviny prsu.

Zajímavým účinkem je navíc to, že dokáže z těla „vyplavit“ bakteriální kmen Helicobacter pylori.Inzerát

Pomáhá předcházet metastázám při rozvoji rakoviny plic, potvrzuje i nedávná studie.

Utlumí nádor

Další důležitou úrovní, kde zázvor stále zasahuje do prevence nádorů a potlačení již existujících nádorů, je tzv. proces VEGF (Vascular endothelial growth factor).

Tento proces je zodpovědný za tvorbu nových krevních cév, které se přirozeně vyskytují v případě ucpaných cév, ale právě díky tomu se některé druhy rakoviny šíří nebo rostou.

Zázvor je schopen tento proces inhibovat nebo zastavit.

Mimochodem, výzkum z University of Michigan ukázal, že u těch, kteří pravidelně dostávají látky pocházející ze zázvoru, se vyvinulo málo nebo žádné rakovinovzdorné rakovinné buňky.

Mnoho lidí proto již v některých vědeckých kruzích mluví o zázvoru jako o jedné z prvních a možných alternativ chemoterapie.

Zdroj.tiktok