Postup

1. Nejprve přiveďte vodu do varu a vložte do ní nakrájenou cibuli. Na mírném ohni vařte 10 až 15 minut.

2. Po dovaření vypněte a nechte 10 minut louhovat.

3. Tekutinu sceďte, přidejte do ní citrónovou šťávu a med a vše dobře promíchejte.

4. Váš domácí lék je hotov!

Poznámka

Vařením se v cibuli sice zničí některé vitamíny, ale smyslem vaření je uvolnění protizánětlivých látek a látek rozpouštějích hleny do vody. Vitamíny získáte hlavně z citronu.

Skvělou alternativou je cibuli odšťavnit, pokud máte doma odšťavňovač. Tím se zachovají všechny její prospěšné látky.

Když chcete tento recept ještě vylepšit a zesílit jeho účinek, můžete k cibuli přidat kousky nakrájeného zázvoru a povařit.

Nebo místo vaření spolu s cibulí odšťavněte i 2cm kousek zázvoru.

Užívání

Tento zázračný lék užívejte 2 až 3krát denně až do vymizení všech nepříjemných příznaků onemocnění.

Výsledkem budete skutečně mile překvapeni.

Zdroj: Badatel.net