Bod nad boltcem
Pokud pocítíte bolest nebo nepříjemný stav v břiše, zkuste ovlivnit bod nalézající se bezprostředně nad ušním lalůčkem. Číňanům je velmi dobře známo, že tento bod souvisí s lidským trávicím ústrojím. Stlačovat ho můžete i v rámci prevence.

Střed ucha
Zde se nacházejí hned dva citlivé body. Ten, který je o něco níž než samotný střed ucha, je přímo propojen s nosohltanem. Když ho stisknete, pocítíte úlevu ucpaném nosu a bolesti v krku. Pokud nebudete moci kvůli těmto nepříjemným pocitům usnout, vzpomeňte si na tenhle bod a stiskněte ho.

Bod, který se nalézá o něco výš než je střed ucha, ulehčí bolavým kloubům. Jeho stisknutí vám může při bolestech ulevit.

Ušní záhyb
Pokud vás trápí blíže neurčitelné pocity, necítíte se dobře a nevíte proč, zdá se vám, že vás bolí všechno dohromady a neznáte příčinu, stlačte kolíčkem právě tento bod. Po nějaké chvíli nepochybně pocítíte úlevu. Tento bod je propojen s každým z orgánů lidského těla.

Horní část ucha
Bylo prokázáno, že hořejšek ucha bezprostředně souvisí s rameny a zády. Pokud budete na tento bod působit tlakem alespoň minutu denně, můžete v těchto částech těla dosáhnout podstatného snížení napětí. Není těžké uhádnout, že této rady by se měli držet lidé, kteří vedou spíše nehybný způsob života, což především znamená, že mají sedavé zaměstnání.

Když člověka něco na jeho zdraví zneklidňuje, je nezbytné obrátit se na lékaře. Avšak v prvních chvílích, kdy pocítíme nějaké nepohodlí či dokonce bolest, mohou tyto body, respektive tlakové působení na ně, být vhodnou první pomocí.