Pěstování máty peprné

První a nejjednodušší způsob, jak zabránit zamoření, je zasadit mátu peprnou venku i uvnitř vašeho domova. Vysaďte kolem domu co nejvíce pro maximální ochranu a samozřejmě čerstvou mátu, kterou můžete použít i ve své kuchyni.

Ponožka se sušenou mátou

Tato metoda je jednoduchá, když potřebujete rychlé řešení. Umístěte trochu sušené máty peprné do ponožky a zavažte ji, pak tyto ponožky umístěte kolem domu, poblíž děr, štěrbin nebo jakéhokoli jiného místa, kde očekáváte, že se budou potulovat škůdci.

Domácí sprej

Navíc si můžete vyrobit i repelent, který je opravdu účinný. Stačí převařit vodu a pak uvařit sušenou mátu stejným způsobem, jako byste si vařili čaj nebo kávu. Když je směs dobře uvařená, necháme ji vychladnout. Poté nalijte do plastové lahvičky s rozprašovačem. Nyní jej můžete použít jako extra sprej při čištění skříní nebo jiných míst, kde jste našli známky aktivity hlodavců.

To poskytne velmi rychlé výsledky během několika dní. Rychle si všimnete, že váš domov je zcela bez škůdců! Už jste někdy takhle použili mátu peprnou? Znáte nějaké jiné metody nebo dáváte přednost staromódním pastím?

Zdroj:tiphero.com