Jak si připravit kaštanovou tinkturu

Výroba tinktury doma je jednoduchá a umožní vám extrahovat cenné látky z jírovce koňského.

Na její přípravu budete potřebovat:

10-15 kaštanů

1 litr vodky

velkou nádobu

tmavé skleněné láhve

Postup:

  1. Nasbírejte a nasekejte kaštany.
  2. Vložte je do velké nádoby a zalijte litrem vodky.
  3. Nádobu odložte na 2-3 týdny, přičemž tinkturu čas od času protřepejte.
  4. Po maceraci tinkturu přeceďte a přelijte do sterilizované láhve z tmavého skla.
  5. Po otevření spotřebujte do jednoho měsíce.

Použití kaštanové tinktury

Kaštanová tinktura se nejčastěji používá lokálně , tedy vtírá se přímo na postižená místa, jako jsou klouby nebo oblasti s křečovými žilami. 

Kromě toho ji můžete užívat i perorálně k posílení cévního systému – doporučuje se dávkování 10 kapek denně , zředěných ve vodě.