Postup:
1)  V 1 dl teplého mléka si smícháme droždí a cukr krystal – měl by nám vzniknout kvásek.

2)  Dále si smícháme si 400 g mouky, droždí, 2 dl mléka, 2 dl vody a vzniklý kvásek. Postupně mícháme a přidáváme dalších 400 g mouky.

3)  Vypracujeme si jednotné těsto a necháme ho půl hodiny kynout. Pak si z těsta vypracujeme koule zhruba o průměru 4 cm – následně je rozválíme a dovnitř přidáme libovolnou náplň. Zabalíme a poskládáme na plech stejně jako na obrázku.

4)  Rozpustíme si 100 g cukr s 200 g margarínu – vzniklou směsí polijeme hotové buchty na plechu.

5)  Dáme na dalších 20 minut odležet a nyní už pečeme na 200 stupňů po dobu 20 minut.

6)  Máme hotovo, dobrou chuť!

Zdroj:coolinarka.com